torstaina, helmikuuta 22

Tappovat sitten Annikan kokonaan ja vielä typerästi. Olisi edes tehneet siitä itsemurhan, olisi sopinut paremmin ja saatu enemmän irti. Toisaalta kun kerta jo kääntivät Annikan elämän onnelliseksi ei sopinut itsemurha. Mutta pakkoko oli kääntää juoni. En tiedä kumpi ärsyttää enemmän, hahmon poistuminen vai se miten se tehtiin.

sea   01:34   


10 Kommentti(a):

Anonymous Tiina...
Mitä sille sitten tapahtui? Kysyn, kun en seuraa sarjaa.
Blogger sea...
Olivat juhlimassa rannassa Annikan synttäreitä. Annika hyppäs semmoselta kivilaiturisysteemiltä kun Romeo hieman yllytti (tai siis niiden oli kai tarkotus mennä uimaan tai jotain). Ilmeisemmin löi pään pohjaan, pää edeltä kun meni ja myöhemmin kun Romeo kaverineen haki pois niin kahlasivat sinne.
Anonymous Anonyymi...
Blääh, aika keinotekoiselta kuulostaa, vaikken koskaan ole salkkareita tiiviisti seurannutkaan. Mukavaa päivää Tampereelle1
Blogger sea...
Kieltämättä se meni vähän hölmöksi. Olisi niin helppo ollut tapattaa itsemurhalla, mutta ei tainut riittää rahkeet siihen? Ensin ollaan niin maassa, sitten yhdessä hetkessä (yhdessä jaksossa) piristytään, kaksi-kolme jaksoa ollaan onnellisia ja sitten kuollaan onnettomuudessa. Just.
Anonymous Anneli Sopanen...
On sullakin ongelmat !
Blogger sea...
Eikös olekin! Salkkarit nyt vaan sattuu olemaan vähän sellaisen sarjan maineessa jossa on otettu esille monia perusuomalaisiakin ongelmia. On käyty läpi homot, lesbot, avioeroja, uskottomuutta, rahaongelmia, viiltelyä...vaikka mitä. Minusta Annikan syömishäiriö oli kerrassaan loistava aihe. Harmitti kun se sysättiin syrjään niin helpolla vaikka siinä olisi ollut paljon materiaalia. Samoin nyt tuo "masennus", se olisi voitu tehdä paremmin ja itsemurha siihen päälle olisi ollut kuin piste i:n päällä.
Minä uskon, että noinkin suosittu sarja voisi saada ihmiset miettimään, etenkin nuoret. Enkä nyt tarkoita, että teinit kopioisi suoraa, se on teinien aliarvioimista (näinhän kävi aikanaan sen Inkan viiltelyn kanssa). Kyllä saippuaksi mielletty sarja voi oikeasti saada jotain aikaiseksikin. Ja juuri tuo minusta erottaa Salkkarit monesta muusta saippuasta.

Minusta tuollaiset syömishäiriöt ja itsemurhat on tärkeitä aiheita. Olisi hyvä saada ne myös dokumenttien ulkopuolelle.
Anonymous Keijo Kanerva...
Näinhän teitä hölmöjä kusetetaan.
Blogger sea...
Kusetetaan minkä suhteen? Tietenkin kyseessä on vain tv-sarja, mutta miksi tv-sarja ei voisi ottaa kantaa asioihin jotka koskettavat meitä kaikkia? Eikös saippuoiden idea olekkaan kertoa ihmisten elämästä? Tokihan joku kaunarit ei osu pätkääkään suomalaisen arkeen, mutta mielestäni Salkkarit osuu.
Anonymous Elma...
En voisi enempää olla eriä mieltä kanssasi.
En väitä, etteikö itsemurhat, viiltelyt ja syömisongelmat (jne) olisi _todella_ suuria ja vakavia ongelmia täällä Suomemme maassa, mutta jos näitä näitä asioita pitää jo viihdeohjelmiin tunkea niin oh hoh.
Salatut Elämät on nimenomaan sellainen töiden jälkeen-perhe ruokittu- aivot narikkaan hömppää. Jotkut vakavat aiheet menevät- anteeksi nyt vain- viihteen karnevalisoinniksi jos niitä tungetaan tollasen kevyen soopan joukkoon.
Sitäpaitsi- tässähän Annika kuoli tapaturmaisesti. Tiedätkö kuinka monia perheitä sellainen kohtaa? Aika hemmetin monia.
Blogger sea...
Onhan Salkkarit sitäkin, minusta Salkkarit on myös kantaaottava ohjelma. Jos ohjelmaa töllöttää miljoona suomalaista joka ilta on minusta ihan hyvä, että mukaan ujutetaan erilaisia asioita. Jos totaalihömppää haluaa katsoa niin voi vaihtaa kaunareihin. Minusta Salkkarit on aina ollut hieman "vakavampi" saippua.

Se miksi näitä tarvitaan viihdeohjelmiin on katsojat. Kuinka paljon saa katsojia itsemurhasta tai viiltelystä kertova dokkari? Kuinka asia ylipäätään kerrotaan dokkarissa? Saippuassa se saadaan paljon arkisemmin mukaan ja saippuaa katsoo niin nuoret kun vanhemmat. Eikä siitä tarvitse tehdä karvevaalia. Mielestäni Salkkareissa ei näin ole edes käynyt. Vai muistatko millä sävyllä Inkan viiltelystä puhuttiin? Vaikka siinä nyt ajateltiinkin, että nyt nuoret ottavat mallia niin joukossa oli myös vakavaa puhetta. Uskon, että Annikan itsemurha olisi voinut nostaa samanlaisen puheen. Nuorten itsemurhat on liian salainen aihe! Siitä sietäisi puhua.
Syömishäiriöistä puhutaankin parhaillaan lehdissä. Onkohan se sattumaan, että aihe oli myös Salkkareissa?

Annika kuoli tapaturmaisesti, niin kuoli myös Kentsu. Kun kerta kuolema kirjoitetaan käsikirjoitukseen niin eikö sen voisi tehdä vähän erilailla kun edellisenä?teacup photo from kuu_nel

sunday[.]gloomy[ät]hotmail[.]com


Listaa minut!

Listaa minut!arkisto
heinäkuuta 2004
elokuuta 2004
syyskuuta 2004
lokakuuta 2004
marraskuuta 2004
joulukuuta 2004
tammikuuta 2005
helmikuuta 2005
maaliskuuta 2005
huhtikuuta 2005
toukokuuta 2005
kesäkuuta 2005
heinäkuuta 2005
elokuuta 2005
syyskuuta 2005
lokakuuta 2005
marraskuuta 2005
joulukuuta 2005
tammikuuta 2006
helmikuuta 2006
maaliskuuta 2006
huhtikuuta 2006
toukokuuta 2006
kesäkuuta 2006
heinäkuuta 2006
elokuuta 2006
syyskuuta 2006
lokakuuta 2006
marraskuuta 2006
joulukuuta 2006
tammikuuta 2007
helmikuuta 2007
maaliskuuta 2007
huhtikuuta 2007
toukokuuta 2007
syyskuuta 2007

vielä vanhempaa tavaraa


Get Firefox!
Powered by Blogger

Gloomy Sunday 2007 / Blogger