tiistaina, tammikuuta 23

Oli sitten se biologian koe. Meni ihan hyvin. Tosin tehtyäni pari tehtävää olin ihan poikki ja edessä oli vielä yksi iso tehtävä! Siis käsi ei ollut poikki kuten ehkä joskus ennen vaan aivot. Ensimmäistä kertaa varmaan kokeessa tuli tunne, että nyt olen suoltanut tähän koko osaamiseni ja joutunut ajattelemaan. Huh. Ohessa muuten kokeen ensimmäinen sivu, olisin ottanut toisestakin sivusta, mutta kamerasta loppui patterit eikä ole ladattuna yhtään. Klikkaa kuvaa niin saat paperin isona. Piti muuten kokeen jälkeen oikein kysyä opettajalta onko alimman tehtävän taulukossa virhe! En kerta kaikkiaan saanut sitä toimimaan. Opettaja pohti aikansa ja totesi, että ehkei kyse olekkaan sukupuolisidonnaisesta. Hämmästyttävää, koska mielestäni meille ei ole paljoa muuta opetettu. Opettaja oli siis eri kun kurssin pitäjä. Anyway, onneksi oli vaihtoehtona hemofilian periytyminen, tein sen. Veikkaan sen menneen ihan oikein. Samoin osasin sanoa sanan ja pari sattuman ja valinnan vaikutusta perinnöllisyyteen. Ekasta tehtävästä osasin vain kaksi ekaa. :( Tein myös kakkosen...mutta...siinä se virhe tulikin. Tein komeat kaaviot ja selittelin kovasti, mutta kotona huomasin, että olin selittänyt meioosin (joka on vaikeampi!) vaikka kysyttiin mitoosia. Voihan sanonko mikä! Nyt vaan toivotaan, että opettaja katsoo minun sekottaneen mitoosin ja meioosin eikä rokota koko tehtävää vääräksi. Siis monestihan opettaja antaa jotain pisteitä jos tehtävässä on jotain oikein vaikka se olisikin väärin. Esim. matikassahan saa pisteitä vaikka vastaus olisi väärä jos tehtävässä on oikealla jäljillä. Harmittaa vaan aivan tajuttomasti. Parhaassa tapauksessa kokeesta olisi voinut tulla jopa kasi, mutta nyt tuskin tulee kovin hyvää, etenkään kun en varmaan käyttänyt ylipäätään tarpeeksi termistöä. *mur* Kerrankin kun oikeasti osasin! Ja olisin muuten osannut sen pirun mitoosinkin.

Vaan mitäpä ihanaa postilaatikosta löytyi! Kiitos kiitos kiitos Ziina! Tässähän ihan hämmentyy ihanasta lukijasta joka ei pelkästään laittanut lankaa vaan myös ylisöpön pyykkipojan (eteiseen muiden kaveriksi), silmukkamerkkejä ja kännykkäkorun! Oih! Huomatkaa muuten hauska postimerkki. :)

Tunnisteet:

sea   21:47   


8 Kommentti(a):

Anonymous Anonyymi...
Huomasin :), mutta niinhän se on pienet asiat niistä se ilo syntyy.

Juu kattelin että Ziina oli niin innokas, ja ajattelin että ei tule tuplasellaisia :)

Äänetön flunssan potija :(
Blogger sea...
Aijoo, en huomannut sanoa blogissa, että Ziina on postittamassa!

Voi sua, onneksi netissä ei tarvita ääntä, kunhan sormet toimii. ;)
Anonymous Örkki...
Ööh, mitä outoa alimmassa tehtävässä oli? Ominaisuus perityy dominoivasti, ja kysytty jälkeläinen on kääpiökasvuinen todennäköisyydellä 1/2.
Blogger sea...
Jaa dominoivasti miten? Ei ainenkaan X-kromosomin mukana, kuten olen X ja Y taulukkoon laittanut. Silloin virhe löytyy alimmasta polvesta.
Anonymous Örkki...
Autosomaalisesti dominoivana.
Blogger sea...
Ihan outoa minulle. Miten se toimii?
Anonymous Örkki...
Siis dominoiva geeni, joka on muualla kuin sukupuolikromosomeissa. Kun sairaiden joukossa näyttää olevan yhtälailla äijiä ja muijia, niin geeni ei voi olla sukupuolikromosomissa. Kun kaksi sairasta voi saada terveitä lapsia, tautigeenin on pakko olla dominoiva. Lapsi numero 11:n toinen vanhemmista on sairas ja toinen terve, ja perheessä on sekä sairaita että terveitä lapsia. Siispä sairaan vanhemman on pakko olla heterotsygootti ja lapset ovat sairaita todennäköisyydellä 1/2.
Blogger sea...
Millä sitten selität sen, että lapset kolme ja viisi on terveitä? Jos kerta molemmat vanhemmat on sairaita. Hmm..ei kun hetkinen...hmmm... Ehkä tajusin joo.teacup photo from kuu_nel

sunday[.]gloomy[ät]hotmail[.]com


Listaa minut!

Listaa minut!arkisto
heinäkuuta 2004
elokuuta 2004
syyskuuta 2004
lokakuuta 2004
marraskuuta 2004
joulukuuta 2004
tammikuuta 2005
helmikuuta 2005
maaliskuuta 2005
huhtikuuta 2005
toukokuuta 2005
kesäkuuta 2005
heinäkuuta 2005
elokuuta 2005
syyskuuta 2005
lokakuuta 2005
marraskuuta 2005
joulukuuta 2005
tammikuuta 2006
helmikuuta 2006
maaliskuuta 2006
huhtikuuta 2006
toukokuuta 2006
kesäkuuta 2006
heinäkuuta 2006
elokuuta 2006
syyskuuta 2006
lokakuuta 2006
marraskuuta 2006
joulukuuta 2006
tammikuuta 2007
helmikuuta 2007
maaliskuuta 2007
huhtikuuta 2007
toukokuuta 2007
syyskuuta 2007

vielä vanhempaa tavaraa


Get Firefox!
Powered by Blogger

Gloomy Sunday 2007 / Blogger