lauantaina, joulukuuta 30

Olen vakavissani pohtinut sitä muuttoa. Tai itseasiassa olen jo päättänyt muuttaa kunhan vain pääsisin joskus asuntotoimistoon asti. Sitä ennen pitäisi vielä selvittää onko Ikurissa, Tohlopissa, Haukiluomassa, Tesomassa, Kaukajärvessä tai Hatanpäässä jotain vikaa. Eli lähinnä onko palveluita miten, ruokakauppaa ja sellaista. Tamperelaiset lukijat? Hervanta on se mikä listalta vielä puuttuu, mutta se on tuttu paikka ja tiedänkin sen olevan hyvä. Hervannassa ei pohdituta sinänsä muu kuin juuri se tuttuus. Hieman myös paluu vanhaan mielenterveystoimistoon, mutta liekö se yhtään huonompi kun nykyinen...
Lähinnä siis se tuttuus. Olen kuitenkin asunut sen pari vuotta poissa ja sinä aikana muuttunut ihmisenä. Mitä kun palaan kaduille jotka on täynnä muistoja, kauppoihin jossa mikään ei ole muuttunut ja pihoille jossa leikkii samat lapset? Hiipiikö vanhat muistot ja tunteet niskaan? Ahdistunko ja masennunko takaisin sellaiseksi kun Hervannassa asuessani olin? Kestänkö nähdä samat talot ja kadut? Tallata niitä joka päivä? Taannunko entiseen? Koen asunnot ja paikat yleensä tosi vahvana. Menneistä kodeista on aina tunteita ja muistoja jotka tuntuu säilyvän pitkään. Tiettyihin koteihin liittyy tapahtumia ja tunteita joihin ei halua palata. Esim. tietyssä asunnossa on kokenut eron, tietyssä surun, tietyssä ahdistanut jne. Muistot tietyllä tapaa jää leijumaan asuntoon eikä niistä pääse eroon ilman muuttoa. Hervannassa asuin aikana jolloin olin hyvinkin masentunut ja sairas. Osaisinko elää toisenlaista elämää samassa ympäristössä? Etenkin kun muutos on kuitenkin tapahtunut muualla? Haluamani asunnot sattuvat vielä sijaitsemaan samalla tai viereisellä kadulla kun aiemmin. Eli todellakin muuttaisin entisten kotini naapureihin. Asuin aikanaan Hervannassa kolmessa kodissa, kaikki samalla kadulla ja lähes naapureita. Nyt asunnot olisi niissä viereisissä taloissa.

Sinänsä olisi siis kiva muuttaa jonnekin muualle, mutta jos muualla palvelut on huonoja niin en minä sitten. Hervannan palvelut on aivan liian hyvät, että siitä tulee iso plussa.

sea   19:22   


10 Kommentti(a):

Anonymous Tiina...
En ole asunut missään noista kaupunginosista, joten palveluista en tiedä. Tesomalla on omanlainen maineensa, mutta siellä ainakin on Länsitorit ja sellaiset.
Blogger sea...
Hervannallakin on maineensa, mutta eipä semmoiset minua koskaan ole hetkeuttanut. :D
Missäs tämä Länsitori sijaitsee noin tarkemmin?
Anonymous Tiina...
Tesomankatu 4 näyttäisi olevan osoite. Siinä se on Tesoman ns. keskustassa ja bussireitin varrella.
Näin keskustassa lähes aina asuneena voisin kuvitella, että noista lähiöistä Tesomalla on ainakin palveluja tarjolla, kuten Hervannassa tai Lielahdessa.
Blogger sea...
Pitää olla vielä kävelymatkan päässä (mä en pitkälle kävele!). Pitää tutkia asiaa. :)
Anonymous tinka...
Nyt tässä pyöriessä pitkin poikin, nähtiin Haukiluomassa ainakin yksi K-kauppa :)
Kaukajärvellähän löytyyki sitte kaikki (Turtolasta loput). Posti, kauppoja, apteekki, parturit, ärrä, kirppari, baareja, kahviloita, remontissa oleva kirjasto ja ja ja.. Palvelujen puolesta siis ihan ok ja varteenotettava vaihtoehto :) kuten meillä se Herv.
Anonymous Anonyymi...
Voisihan käydä niinkin, että näkisit vanhan asuinalueen ihan uusin silmin. Esi-anniininen kausi ja post-anniininen kausi. :) Aika ennen ja jälkeen Kissan Saapumisen. Ja muutenkin - ehkä olet nyt tänä väliaikana kuitenkin kehittynyt.. olet opiskellut, kirjoitellut blogia, taistellut aika urheasti mielenterveystyön tekijöiden joskus nuivaa asennetta vastaan.

Varmasti tiettyä haikeaa tunnelmaa tulisi.. mutta toisaalta voisi tulla uusia, hyviä muistoja? Ja siellä mielenterveystoimistossahan voi olla vaikka henkilökunnassa tapahtunut vaihdoksia..?
Blogger sea...
tinka: Aaa, osaatko tarkempaa osotetta antaa noille? Tuo Tesoma näet lähti listalta kun kauppaan olisi yli kilometri suuntaan. Ei semmoista kehtaa kävellä. ;)
Blogger sea...
Peggy: Voihan se olla, eihän sitä tiedä. Pelottaa vaan ottaa tuommosia riskejä, pois kun ei noin vain muuteta. Toisaalta Hervantakin on kasvanut ja muuttunut hieman viime vuosina. Opiskelin ja kirjotin blogia muuten Hervannassakin. ;P

Henkilökunta on tietääkseni pysynyt samana, ainenkin osakseen. Toisaalta papereitakin lukiessa (en muuten muistanut skannailla) Hervannan väki tuntui ymmärtävän minua paremmin kun nykyinen...
Anonymous tinka...
Mie laitan sulle spostia!
Blogger sea...
Jees. Luemme sen. :)teacup photo from kuu_nel

sunday[.]gloomy[ät]hotmail[.]com


Listaa minut!

Listaa minut!arkisto
heinäkuuta 2004
elokuuta 2004
syyskuuta 2004
lokakuuta 2004
marraskuuta 2004
joulukuuta 2004
tammikuuta 2005
helmikuuta 2005
maaliskuuta 2005
huhtikuuta 2005
toukokuuta 2005
kesäkuuta 2005
heinäkuuta 2005
elokuuta 2005
syyskuuta 2005
lokakuuta 2005
marraskuuta 2005
joulukuuta 2005
tammikuuta 2006
helmikuuta 2006
maaliskuuta 2006
huhtikuuta 2006
toukokuuta 2006
kesäkuuta 2006
heinäkuuta 2006
elokuuta 2006
syyskuuta 2006
lokakuuta 2006
marraskuuta 2006
joulukuuta 2006
tammikuuta 2007
helmikuuta 2007
maaliskuuta 2007
huhtikuuta 2007
toukokuuta 2007
syyskuuta 2007

vielä vanhempaa tavaraa


Get Firefox!
Powered by Blogger

Gloomy Sunday 2007 / Blogger