keskiviikkona, lokakuuta 11

Huom, juttu ei kosketa ketään henkilökohtaisesti en siis puhu kenestäkään vaan aivan yleisesti. Vaikka kirjoitankin irkistä tätä voi soveltaa moneen muuhunkin paikkaan. En myöskään osoita sormella ketään, mutta jos kalikka kalahtaa nilkkaan niin tuskin syyttä.

Juttelin eilen taas siskon kanssa miten kurjaksi #kanava on mennyt (siis tämä irc-kanava josta eilen lähdin lomalle). #Kanava perustettiin melkein kymmenen vuotta sitten ja olin perustajaporukassa. Välillä on tullut oltua poissa kun ei ole ollut nettiä, välillä taas olen ollut todella aktiivinen, isommissa miiteissä olen melkein aina ollut. #Kanava ei ole mitenkään erikoistunut tiettyyn aiheeseen ja siksi olenkin siitä pitänyt. Aina on voinut jutella sitä ja tätä, mitä ikinä mieleen pälkähtää. Ilmapiiri on ollut rento ja ystävällinen. Juuri sellaiseksi kun alkuperäisporukka (josta on jäljellä muutama) #kanavan loi. Porukka on vaihtunut, mutta fiilis on pysynyt. Olenkin ollut äärimmäisen ylpeä #kanavasta. Viime vuosina on kuitenkin tapahtunut hidas muutos. Ilmeisesti yhteiskunnan asenne on alkanut näkyä myös irkissä. Kovempi, julmempi, rumempi ja tylympi. Ei tarvitse sanoa kun "hitto kun kastuin sateessa" niin saa tylyä vittuilua ja pahimmassa tapauksessa ilmiriidan. Kaikesta kinataan, tapellaan ja jokainen asia viedään henkilökohtaisuuksiin. Kaikki tieto ja vähemmän tieto käytetään hyväksi ja asioita revitään, muutellaan oman mielen mukaan ja lyödään lyötyä. Ja tämä verhotaan vittuilun ja vitsin alle. Mistään ei saisi suuttua kun mikään ei ole muka tarkoitettu henkilökohtaiseksi. Ihmisiä haukutaan tyhmiksi, turhiksi, naurettaviksi ja idiooteiksi mielipiteiden takia.

Kurjaksi asian tekee se, että tätä negatiivistä ilmapiiriä lietsoo oikeastaan vain pari ihmistä. Jos keskustelet kahden jonkun tälläisen kanssa he saattavat olla oikein asiallisia ja mukavia. Jos juttelet jonkun perus-irkkaajan kanssa voi keskustelu olla oikein antoisa ja hauska. Vaan kun negatiivinen ihminen on paikalla ja yrität jutella perus-irkkaajan kanssa alkaa tämä negatiivinen lietsoa riitaa johon monesti perus-irkkaajatkin lähtevät mukaan. Monesti nämä perus-irkkaajat ovat joskus selvästi ihmeissään tästä negatiivisuudesta ja haukkumisesta, mutta eivät tiedä ketä uskoa. Kun tarpeeksi usein sanotaan "toi on turha ihminen" alkaa siihen kaikki vähitellen uskoa oli se totta tai ei. Myöskin uudet ihmiset uskovat tähän eikä turhaksi kutsuttu koskaan pääse korjaamaan asiaa kun kaikki on niin syvälle iskostettu. Ihan peruskiusaamiskuviohan tämä on.
Vaikkei perus-irkkaajaa kiusata niin kyllä se ilmapiiri silti koskettaa kaikkia. Vanhat irkkaajat lähtevät tai vähentävät käyntiä, kuka sitä nyt viihtyy paikassa missä aina tapellaan? Pari viikkoa sitten viimeeksi minulle eräs vanha, nykyinen satunnaiskävijä ihmetteli mikä #kanavaa nykyään vaivaa.

Itsestäni lähteminen tuntuu pahalle. Minä olin niitä alkuperäisiä, #kanava on minun "kotini", paikka jossa olen aina ollut ja tulen aina olemaan. Inhottavaa kun omalle hiekkalaatikolle tulee muutama ihminen tappelemaan lapioista. Perhana niitä lapioita on kaikille! Tylyä kun toiset joutuu väistymään kun muutama mätä omena pilaa koko paikan. Minkäs teet. Joko kärsit ja yrität pitää lapiosi tai lähtet muualle.

Varmasti nyt nämä negatiiviset ihmiset tuhahtelevat ja väittävät minun vain olevan naurettava, eikä se ole mitään uutta. Joskus vaan voisi mennä itseensä, ei tekisi pahaa kellekkään. Ihmisten erilaisuus ja erilaiset mielipiteet on rikkaus jota pitäisi kunnioittaa. Ei mielipiteissä voi olla sen enenpää oikeassa kun väärässä, tyhmä tai viisas, naurettava tai palvottava. Negatiivisuus on niin turhaa ja voimia vievää. Voisitko tämän kerran harkita josko sanomassani olisi "totuuden jyvä"?

Otan vastaan vinkkejä ystävällisistä irkki-kanavista.

sea   22:43   


13 Kommentti(a):

Blogger Birdy...
Kuule, en osaa sanoa ystävällistä irc-kanavaa, mutta totesin vain mielessäni, että "TÄSMÄLLEEN SAMA tendenssi on sfnet-uutisryhmissä". Jostain syystä keskusteluareenat internetissä tuntuvat menneen nimen omaan muutaman paskanheittäjän takia pilalle. Koska paskanheittäjiä ei enää saada kuriin muuta kuin moderoiduilla ryhmillä, salasanasuojatuilla kanavilla jne. Avointen ryhmien aika on valitettavasti ohi:( Ennen vanhaan operaattorit hoitivat häiriköt hemmettiin, nykyään operaattorit pesevät kätensä nopeammin kuin ehdit sanoa "kissantassu" ja vinkuvat, että eimeilmanpoliisinlupaa voidapuuttuameidänasiakkaankäytökseen. Jep. Olen pahoillani, mutta näin se vaan nyt näyttää olevan:-(
Just. Laitan tähän pari artikkelia viime päivien ajalta sfnet.huuhaasta. Ekan olen kirjoittanut itse, tokan jrm. Ei pahasti horjuttane uskoa siihen, että voidaan unohtaa avoimet kanavat.

Tämä siis eilen:

"Siihen alkaa tavallaan tottua, että aina on joku mielisairas huutamassa.
Milloin se on joku maisonlahti, milloin sickman, milloin kukakin. Mutta
ennen ihmiset sentään _erottivat_ että tään kanssa ei kannata käydä,
tällä ei ole kaikki palikat himassa. NYT taas nää sairaat saa
PEESAREITA. Mihin ihan normaali keskiverto arvostelukyky ja
ihmistuntemus on hävinnyt? Vai onko sfnet nykyään täynnä kuusivuotiaita,
joilla ei ole elämää takanaan sen vertaa, että tajuaisivat kenellä
viiraa ja lujaa?

Olen monta kertaa miettnyt vetäytymistä täältä kokonaan. Niinhän
kymmenet aktiivikirjoittajat on jo tehneet. Mitä täällä sekopäitä ja
paskanheittoa väistelemään, onhan olemassa blogit jos haluaa kirjoittaa.

Mitä menettäisin jos nyt lähtisin sfnetistä (tai siis .huuhaasta, en
enää jaksa selata muuta)? Vain kirjallisen ja julkisen
aktiivikosketuksen muutamaan ihmiseen. Se ei ole ihan hirveän paljon. Ne
samat ihmisethän ovat kuitenkin mukana elämässäni: minulla on jo
sfnetistä kaikki livetutut ja -kaverit keitä haluankin tuntea. Kymmeniä
tuttuja, kavereita, ja läheisiäkin kavereita (kiitos kun ootte olemassa
:-). Voin järjestää tapaamisia ihan silloin kun itseä ja muita huvittaa.
En varsinaisesti tarvitse hullujen ripuloimaa leikkikenttää enää
mihinkään. "

Ja tänään jrm samassa ryhmässä:

"Joo, halvan ja nopean tiedonsiirron ja halvan ja nopean
mielenterveyshoidon suuri yhteissaavutus.

Välillä (= nykyään aina) tuntuu, että ne juhlavuosibileet oli tosiaan
samalla hautajaiset ja eräs osallistuja oli oikeassa julistaessaan
silloin nyyssien kuolemaa. Kiitos vaan kaikille paskaa viskoville
simpansseille.

Välillä on jopa ikävä Sihvosta - vaikka se oli ärsyttävä, niin se oli
sentään täysin harmiton verrattuna näihin runkkareihin, joille on
turha huvikseenkaan yrittää puhua yhtään mitään, koska niillä ei ole
mitään korkeampaa hermotoimintaa kuin paskanheittorefleksi. Osa näistä
kuuluu selvästi alasajetun mielenterveyshuollon laiminlyötyyn piiriin,
osalla ei ole toimilleen sitä olematontakaan puolustusta, ettei
viitsinyt ottaa lääkkeitään.

Jep, voin kyllä erittäin helposti olla lukematta näiden urhoollisten
yhteiseen sohvaan kuseksijoiden sankarillisia viestejä. Se ei
kuitenkaan poista muille lähetettyjä tappouhkauksia, joita kenelläkään
ei todellakaan ole mitään velvollisuutta sietää. On aivan turhaa kysyä
mitä henkilöt, joiden mielestä näihin uhkauksiin pitäisi suhtautua
vitseinä, ajattelisivat itseensä kohdistuvista uhkauksista, koska
niillä ei ole vastauksen vaatimalle tasolle kehittynyttä
aivotoimintaa.
"

Että tämmöstä. Surunvalittelut vaan kumminkin puolin.
Blogger sea...
Itsekin olen joskus sfnettiä lukenut, mutta hermothan sielläkin meni. Alkaa suomi24 meininkin vallata maailmaa. Sama ilmapiiri se on niin työpaikoilla, kouluissa kun tarhoissa. Häiriköitä ei osata laittaa kuriin tai pahinta, ei saa.

Irkissä rajat on niin häilyvät, mikä on kiusaamista ja mikä ei. Vaikka olenkin operaattori #kanavalla niin ei katsota hyvällä jos laitan henkilökohtaisista syistä toisen operaattorin pihalle. Siinä tuli huuto minulle. Ulkopuolisia häiriköitä kyllä saa ja pitää poistaa. Ennen pystyi kääntymään perustajaporukan puoleen, mutta nyt heitä ei enää näy suuremmin (ihme!). Muidenkaan puoleen on vaikea kääntyä kun he komppaavat kiusaajia tai eivät halua suututtaa näitä tai he eivät yksinkertaisesti enää tiedä ketä uskoa.

Kuri ja kunnioitus pitäisi saada palautettua. Enkä tarkoita mitään tenavien piiskaamista vaan järkeviä rajoja niin lapsille kun isoille ihmisille.
Anonymous Kai...
Tulee mieleen, miksi pitaa vakisin hengata jossain missa ei ole hyva. Perustaa sitten vaikka kanavan johon kutsuu kavereita ja mukavia ihmisia, jos on pakko irkissa roikkua.
Blogger sea...
Koska on kurja lähteä jotain mikä on ollut "koti" kymmenen vuotta. Eikä siellä kaikki ole inhottavia, vain muutama.
Kai: "Tulee mieleen, miksi pitaa vakisin hengata jossain missa ei ole hyva. Perustaa sitten vaikka kanavan johon kutsuu kavereita ja mukavia ihmisia, jos on pakko irkissa roikkua."

Ongelma on siinä että nitä idiootteja on maailma pullollaan ja he osaavat suoltaa sontaansa floodamalla usealle kanavalle ja sama on tapahtunut uutisryhmille.

Hitto, en uskonut koskaan sanovani tätä, mutta kaipaan niitä aikoja jolloin nettiyhteydet eivät olleet kaikkien herkkua ja peeloja näkyi oikeastikin vain syyskuussa.
Blogger sea...
Samoin! Ei tarvitse ajatella kun viitisen vuotta taaksen päin niin netti oli paljon rauhallisempi paikka. Ehkä tämä "alkuinto" menee vielä joskus ohi?
Anonymous Anonyymi...
>Välillä on jopa ikävä Sihvosta - vaikka se oli ärsyttävä, niin se oli sentään täysin harmiton verrattuna näihin runkkareihin

Sihvonenko harmiton? Se (siitä ei pidä käyttää nimitystä hän) laittoi mm. erään ihmisen kuvan nettiin ja sen seuraksi likaisten pikkupöksyjen myynti-ilmoituksen, tietenkin ko. ihmisen nimellä ja puhelinnumerolla tms. En tunne yksityiskohtia. Sivu hävisi onneksi aika nopeasti kun ko. henkilö meni poliisin puheille. Valitettavasti syytteitä ei taidettu saada aikaan. Lisäksi Sihvonen myi olematonta tavaraa - otti maksut kyllä vastaan mutta tavaraa ei löytynyt. Siitä hän on saanut jonkun tuomionkin, ei valitettavasti vaan tarpeeksi kovaa tuomiota eikä kaikista rötöksistään. Siffo on kyllä ansainnut runkkarin nimen.

(Tämä kommentti on laitettu poikkeuksellisesti anonyymillä nimimerkillä, koska siffolla on tapana myös uhkailla jokaista, joka sen nimen mainitsee. Jos ei käy, niin poista sitten.)
Blogger sea...
Saat anteeksi tämän kerran. Ensi kerralla heitä nimeksi vaikka Paavi... :)
Blogger Perso...
http://keskisormi.blogspot.com/2006/02/on-niin-helppo-osa-2.html
Blogger sea...
kiitos vinkistä :)
Anonymous Eepa...
Eikö siulla ole enää op-statusta, vaikka olet #kanavan perustajajäseniä vai onko kanavalla jokin yleinen op-järjestelmä? Jos ongelmia tosiaankin aiheuttaa vain pari ihmistä, niin ongelman pitäisi korjaantua banneilla. Opit toiselle, yksityiselle kanavalle hetkeksi keskustelemaan tilaanteesta ja sen jälkeen yhteispäätöksellä bannit häiriköille, jos henkilöt koetaan yleiseksi häiriöksi.

Itse olen ollut vuosia jo #eteerisillä ja #nightwish.fillä eikä kummallakaan suvaita häiriköintiä. Etenkin #eteerisillä on laadittu tarkat säännöt joita opit ylläpitävät ja joista kenelläkään joka kanavalla on, ei ole urputtamista. Ja jos on niin opit toteavat, että irc ei ole demokratia ja antavat kickiä ja jos se ei auta niin tulee bannit.

Ja mainitut kanavat ovat kyllä ystävällisiä, mutta hieman sisäänpäinlämpiäviä. Jos jaksaa olla paikalla ja osallistua niin mukaan pääsee kyllä. =)
Blogger sea...
On opit, en ole varsinainen perustaja, mutta vanhimpia ja ensimmäisten joukossa.

Ongelma on se, että häiriköinti on henkilökohtaista kiusaamista ja pään aukomista. Häiriköinti ei siis kosketa ketään muuta kun häirikköä ja minua. Toinen ongelma on, että myös häiriköt on oppeja, joten milläs sanon mitään vastaan. Opeista löytyy myös muita häirikön/häiriköiden kannattajia ja loput jota kuinkin vain haluavat olla erossa koko sotkusta.

Jos häiriköinti olisikin selkeää floodaamista, asl tms olisi juttu selvä hetkessä, mutta kun kyse on perinteisestä kiusanteosta.teacup photo from kuu_nel

sunday[.]gloomy[ät]hotmail[.]com


Listaa minut!

Listaa minut!arkisto
heinäkuuta 2004
elokuuta 2004
syyskuuta 2004
lokakuuta 2004
marraskuuta 2004
joulukuuta 2004
tammikuuta 2005
helmikuuta 2005
maaliskuuta 2005
huhtikuuta 2005
toukokuuta 2005
kesäkuuta 2005
heinäkuuta 2005
elokuuta 2005
syyskuuta 2005
lokakuuta 2005
marraskuuta 2005
joulukuuta 2005
tammikuuta 2006
helmikuuta 2006
maaliskuuta 2006
huhtikuuta 2006
toukokuuta 2006
kesäkuuta 2006
heinäkuuta 2006
elokuuta 2006
syyskuuta 2006
lokakuuta 2006
marraskuuta 2006
joulukuuta 2006
tammikuuta 2007
helmikuuta 2007
maaliskuuta 2007
huhtikuuta 2007
toukokuuta 2007
syyskuuta 2007

vielä vanhempaa tavaraa


Get Firefox!
Powered by Blogger

Gloomy Sunday 2007 / Blogger