 Minä, kastikkeiden rakastaja, lössäjen wokkien kammoksuja päätin ottaa riskin kun näin Yhteishyvälehden välissä olevassa Ruokalehdykkeessä kasviswokin, sävelsin tosin roimalla kädellä. Nappasin sitä mitä kukkaroni soi, että tämä sopii siis köyhille opiskelijoillekin. ;) Eli ensin pala (isosta kaalista vain n. 1/4, loput menee laatikkoon myöhemmin) kaalia ja muutama porkkana suikaleena. Annetaan pyöriä pannulla aikas kauan, ovat sen verran "kovia". Ihan loppuvaiheessa viskasin mukaan paprikaa, kevätsipulia ja valkosipulia. Hetki sekotellen kunnes kasvikset ovat pehmenneet, mutta ei pehmeitä, rapeus on nam. Kaadoin vihannekset kattilaan ja paistoin lihasuikaleita, lopuksi viskasin vihannekset vielä hetkeksi pannulle jotta lämpenivät. Maustoin simppelisti, kasvikset pelkästään suolalla ja lihan vain pippurilla. Lorautin sekaan vielä hieman öljyä kun kaikki paistaminen tapahtui ilman. Kaveriksi keitin riisiä. Aivan sairaaaaaan hyvää!!!
5 Kommentti(a):
Näyttääkin hyvältä. Käyn usein pikakiinalaisessa syömässä ja he käyttävät runsaasti kaalta ruuissaan. Al dente on just hyvä. :)
Näyttää tosi hyvältä:) Täytyy ottaa resepti talteen ja kokata:) En koskaan osaa wokata mitään muuta kuin niitä valmiita pakastewokkeja.
Hyvää se on! Eikä niin vaikeaa. Ei minullakaan mitään wokkipannuja ole, ihan tavallisella pannulla noita pyörittelin. Tärkeintä on tosiaan maistella matkalla, että kaali ja porkkana kypsyvät, muttei liikaa. :)
Kokeilepa joskus heittää joukkoon tuoretta naurista (tai lanttua). Aika hyvää sekin siellä. Nyt tuli nälkä. ;)
Vähän joo hevi-osastolla kattelin muita kaaleja ja semmosia, mutta on tuo raha tiukassa. Lanttua...sellaisenaan nam, ihan ala-aste tulee mieleen. :)
|