keskiviikkona, elokuuta 23

Anonymous tuossa torui ettei kissaa saisi hommaa täyttämään tyhjyyttä. Jäin siinä pohtimaan miksi ihmiset sitten hankkivat lemmikin ellei itsekkäistä syistä, itseään viihdyttämään, seuraksi, yksinäisyyttä vastaan, vauvan korvikkeeksi jne. Eihän lemmikillä sinällään mitään varsinaista tarpeellista virkaa ole.

Pihalla tuli muuten vastaan ihan törkeän söpö koiranpentu! Sellainen terrierimäinen valkoinen 10 viikkonen lurppakorva. :D
Kuvassa on iskäni pystykorva, josta on ihan mahdotonta saada nättiä kuvaa. :)

sea   19:18   


8 Kommentti(a):

Anonymous Elma...
Muahahaaa. Noilta anonymouksilta ne lohkee aina kyllä nasevimmat kommentit!

Siis mehän ollaan tietenkin hankittu kaikki meidän lemmikkieläimet täysin epäitsekkäistä syistä! Kuten siksi että naapurin täti käski. Tai jotain muuta vastaavaa.

Muah. Saanko nauraa vielä kerran. Muah.
Blogger sea...
Hih, naura vaan, se on terveellistä! :D

Mut oikeasti, teilläkin sitä karvakasaa riittää... Miksi te olette niin monta lemmikkiä hommanneet? :)
Anonymous Jen...
Saanen lisätä vielä yhden: muah. Taidanpa kouluttaa chihustani pätevän metsästyskoiran, koska täytyyhän sillä nyt joku kunnon virka olla!
Blogger sea...
Siitä voisi tulla myös hyvä poliisikoira!
Blogger Birdy...
Sen verran epäitsekkyyttä liitin kissahankintoihini, että otin kummatkin löytöeläintarhasta (minun mielestäni hylätyille hyville otuksille tarvitaan koti ensisijaisesti - ja olen ehkä vähän nihkeä noiden rotukissameininkien suhteen). Mutta kissahankinnat lähtivät tasan tarkkaan itsekkäästä halusta saada kissa. Ekan jälkeen piti saada vielä toinen - silkkaa ahneutta:-)

Ainoa ongelma on, että jos ihmisapinan elämäntilanne on sellainen, ettei hän ole kykenevä eläimestä huolehtimaan kunnolla (niin masentunut, ettei jaksa huolehtia - niin rahaton, ettei ole varaa käyttää lääkärissä tai ostaa laadukasta murkinaa) - siinä tapauksessa suosittelen lemmikin hankinnan siirtämistä parempaan tulevaisuuteen. Hetken mielijohdehan se ei koskaan saa olla, kun kyseessä on kuitenkin n. 15 vuoden kestävä suhde.
Blogger sea...
Sieltä samasta paikasta minäkin tuota kissaa olen havittelemassa. :)

Aiempaan kokemukseen perustaen tiedän kissan tuovan iloa ja jaksamista arkeeni. Joten en usko kissan jäävän millään tapaa heitteille masennukseni takia, päinvastoin masennukseni helpottaa.

Hetken mielijohde kissan hankkiminen ei todellakaan ole. Olen kissaa kaivannut elämääni jo sellaiset 5-6 vuotta. Ensin esteenä oli soluasuminen ja myöhemmin ulkomaille lähtö tms. Ja aina kissalle on vara ostaa ruokaa ja hiekkaa, minä syön sitten mielummin hieman köyhemmin kunhan kissan on hyvä olla. :)
Anonymous Anonyymi...
hmmm...minä se nimetön olin ja olen vähän ihmeissäni että otit näkökantani torumisena, vaikka tarkoitukseni oli herättää ihmiset ajattelemaan asiaa...

haluan hieman tarkentaa kommenttiani.
- suurin osa ihmisistä valitettavasti ottaa lemmikin itsekkäistä syistä, ja onko oikeastaan muuta syytä olemassakaan. Mutta sinun tapauksessasi asia tuntuu jotenkin korostuvan. en tarkoita tässä etteikö masentuneilla ihmisillä olisi oikeutta hankkia lemmikkiä, vaan sitä että asia näyttää ulkopuolisen blogilukijan silmin...noh suoraan sanottuna hätäratkaisulta. (ihmisen, joka ei tunne sinua tosielämässä oikeastaan lainkaan, mutta se ei välttämättä ole ollenkaan huono asia tässä suhteessa...)on totta että lemmikeillä on ihmistä parantava vaikutus.
-toisaalta erityisesti löytöeläimen kanssa eläminen vaatii melkoista osaamista ja taitoa. eläimen taustalla vaikuttaa monet tekijät jotka eivät välttämättä sovi yhteen ihmisen kanssa, jolla itsekin on taipumusta alakuloisuuteen.

psykiatrisiin sairauksiin erikoistuneena ammattilaisena sekä eläinsuojeluvalvojan kanssa yhteistyötä paljon tehneenä on pakko todeta taaskin tämä klassinen toteamus "hoidan, jotta tulisin itse hoidetuksi"

pahoitteluni, mikäli joku loukkaantuu kommentistani, halusin vain tarkentaa lausuntoani, ymmärrätte minua paremmin tai ette.
Blogger sea...
Kiitos tarkennuksesta! Usein Anonymoukset vain heittävät jotain ja vaikenevat sitten. Arvostan ihan oikeasti kun ihmiset viitsivät vastata takaisin! :)

En tosiaan keksi mitään muuta syytä hankkia lemmikkiä kun itsekkäät. Vaikka kuinka pelastaisi kodittoman lemmikin niin omaksi seuraksihan se kuitenkin otetaan.

En tiedä kauan olet seurannut blogiani, mutta jos pidempään, saatat ehkä tietää, että olen ollut ennenkin kodittomien kissojen kanssa tekemisissä. Pidin KKY:n ensikotia pystyssä puolisen vuotta ja olin muutenkin aktiivinen järjestössä.
Kissat on muutenkin kuuluneet elämääni aina. Ensimmäinen kissa tuli perheeseeni kun olin 9v ja sen jälkeen kissoja on ollut. Kun muutin pois kotoa ei omaa kissaa ole ollut noiden hoitokissojen lisäksi. En ole halunnut ottaa kissaa, koska en ole voinut olla varma missä tulen olemaan vuoden päästä. Nyt tiedän, että olen asettumassa paikalleni ja vihdoin kissan voin ottaa.

En siis ota kissaa masennuksen takia vaan, koska olen aina ollut kissaihminen, henkeen ja vereen! Se, että kissa piristää oloani on vain ylimääräinen plussa elämääni. :)teacup photo from kuu_nel

sunday[.]gloomy[ät]hotmail[.]com


Listaa minut!

Listaa minut!arkisto
heinäkuuta 2004
elokuuta 2004
syyskuuta 2004
lokakuuta 2004
marraskuuta 2004
joulukuuta 2004
tammikuuta 2005
helmikuuta 2005
maaliskuuta 2005
huhtikuuta 2005
toukokuuta 2005
kesäkuuta 2005
heinäkuuta 2005
elokuuta 2005
syyskuuta 2005
lokakuuta 2005
marraskuuta 2005
joulukuuta 2005
tammikuuta 2006
helmikuuta 2006
maaliskuuta 2006
huhtikuuta 2006
toukokuuta 2006
kesäkuuta 2006
heinäkuuta 2006
elokuuta 2006
syyskuuta 2006
lokakuuta 2006
marraskuuta 2006
joulukuuta 2006
tammikuuta 2007
helmikuuta 2007
maaliskuuta 2007
huhtikuuta 2007
toukokuuta 2007
syyskuuta 2007

vielä vanhempaa tavaraa


Get Firefox!
Powered by Blogger

Gloomy Sunday 2007 / Blogger