torstaina, kesäkuuta 1

Hei, olen Elina 27v ja nukun pupu tyynyn alla, ahdistuksen iskiessä rutistan sen käteeni. Pupu (sillä ei edelleenkää ole nimeä) on hurjan rakas minulle, sain sen kaiketi kolme vuotiaana, en muista kun olin niin pieni. Pienenä se oli vain lelu muiden joukossa, mutta joskus kouluikäisenä sen rooli kasvoi. Toisinaan se oli tyynyn alla, toisinaan isänsä ja äitinsä kanssa hyllyssä, se on myös kiertänyt vähän joka puolella maailmaan kanssani. Pesukoneessakin on käynyt ja pumpulit on möykkyinä, mutta silti se on rakas, minun oma pupuni.

Pupua on tullut ruttailtua peiton alla monta kertaa viime päivinä. Tänään olen välttynyt ahdistuskohtaukselta vaikka asiat ei eilisestä ole parantuneet. Lääkäri tosin soitti siis ihan terveyskeskus, luulin soittoajan olevan perjantaina. :O
Selässä ei ole mitään isoa vikaa, ei tarvitse leikata. Välilevyt on painuneet kasaa (tms) ja fysioterapiaan matkani käy. Koska kunnalliseen (?) on karmeat jonot sai lähetteen yksityiselle. Toivottavasti sossu maksaa omavastuuosan. Huomenna soittanen sinne mtt:n lääkärille (sinne olikin puhelinaika). Sormet ristissä, toivoen, uskoen, että se nainen ymmärtäisi vaikka onkin aiemmin ollut ihan väärällä sivulla.

Tunnisteet:

sea   17:37   


10 Kommentti(a):

Anonymous Anonyymi...
Minulla on sellainen AHDISTUSKIVI.. Siippa sen toi Ranskasta, sellainen sileä vaalea kivi, sitä on kiva pyöritellä käsissä hermostuksen tullessa. Toinen vaihtoehtoinen rentoutumistapa on huomattavasti ikävämpi: paperin repiminen, nimittäin.

Hyvä juttu, että selkäsi säästyy veitseltä. :)
Blogger sea...
Paperin repiminen kuullostaa hyvälle, sitä voisin itsekin harrastaa. Eilen kohtauksen valloissa meinasin alkaa nyppiä hiuksia! Ei sillä, tätä päätä voisikin nyppiä, mutta hiukseni on liian suuri ylpeys.

Veitsi olisi ollut nopeampi helpotus ja säästyisin taas "ootko miettinyt laihduttamista"-kysymyksiltä. ;P
Anonymous Anonyymi...
Ei kai ne selkälekurit sentään laihdutuksesta jankuta??? Jos noin on, niin johan on sairasta. Tosin yhdelle ystävälleni painosta sanoi GYNEKOLOGI.. että kaipa jotkut lekurit yksinkertaisesti ovat obsessoituneita obesiteettiin. Minusta tuo ystäväni ei edes ollut mitenkään kauhean "iso", mutta sapiskaa tuli silti.

Paperin repiminen on aika kaamea stressitapa. :( Toivoisin itse pääseväni siitä eroon. Sormet tähräytyvät lehdissä käytettyihin väriaineisiin tai painomusteeseen. Sitten "järsityt" lehdet myös hävettävät aika paljon.. Ja joskus niitä suikaleita (=revittyjä) päätyy mitä merkillisimpiin paikkoihin. :(
Blogger sea...
Tuo oli terveyskeskuslääkäri ja se mainitsi puhelimessakin vielä painosta ("kyllä sitä painoakin olisi saatava alas jossain vaiheessa", no daaaaa!). Kirjoittaa sen takulla myös fysioterapeutille ja saanen selittää sieläkin miksi.
Paino vaikuttaa e-pillereiden tehoon, siksi kysynyt?

On paperin repiminen silti parempi kun esim. hiusten. :)
Anonymous Anonyymi...
Ei tuo minun ystäväni edes ollut pillereillä, kun lekuri alkoi painosta hätyytellä. ;) Kunhan sanoi muuten vain. Ja kuten sanottu, ei sitä painoa nyt mahdottomasti ollut alun alkaenkaan. Joillekin lekureille se vain ON sellainen juttu..
Anonymous Anonyymi...
Kyllähän ylipaino vaikuttaa selän kuntoon (mihinpä se ei vaikuttaisi)ja kyllä se vain on lääkäreiden tehtävä siitä asiasta sanoa vaikka se kiusalliselta tuntuukin (myös heille ja ylipainoiselle). Samalla tavalla lääkärin pitäisi rohkeasti kysellä alkoholinkäytöstöä jne. Ymmärrän kyllä, että olet miettinyt laihduttamista ja se on vaikeaa, mutta onhan siinä puolensakin. Ystäväni, joka on nyt raskaana saa jatkuvasti hyppiä puntarilla painotarkkailussa, ettei paino nousiis raskausaikana liikaa, tämä on ehkä jollain tavalla inhottavaa, mutta siinä on taustalla kuitenkin järkevä peruste.
Älä suutu tämmösestä kommentista, piti vain puolustaa noita terveyden edistämisen tahoja:)
Tsemppiä sulle kaikessa kuitenkin toivotan!

Jansu
Blogger sea...
Peggy: No jopas. Sillon kun olin vain "vähän lihava" ei kyllä lääkärit sanoneet mitään.
Blogger sea...
Jansu: Toki se vaikuttaa, tiedän se itsekin. Ymmärrän myös, että lääkäri ottaa asian puheeksi. Vaan jos papereissani lukee, että olen ahmija ja lääkityksellä, laihduttaminen ajankohtainen kunhan pää on kunnossa, niin miksi kysellä ja mainita koko ajan? Olen yrittänyt laihduttaa monet kerrat viime vuosina ja joka kerta se päättyy ahmimiskierteeseen. Olen vihdoin antanut itselleni luvan olla laihduttamatta, ennen kun pääni on kunnossa. Lääkärit eivät vain tunnu ymmärtävän.
Anonymous Anonyymi...
Kyllä minäkin sen ymmärrän, että terveydenhoitoalan ihmisten hommiin kuuluu myös painosta sanominen. Mutta ei kai sentään painosta JANKUTTAMINEN?

Itselläni on aivan posketon kokemus vähän toisesta asiasta.. Olin kerran erään hoitsun juttusilla, joka samassa keskustelussa kysyi kolme kertaa, tupakoinko! Oli olo kuin Pietarilla, joka "kolmasti kielsi"! ;)

Terveydenhoitohenkilökunta sanokoon asioista, mutta moneen kertaan samojen asioiden jankkaus ei tunnu potilaasta kivalta.
Blogger sea...
Juuri tuo jankuttaminen ja sellaiset tyhmät kysymykset ärsyttää. Tuosta huomaa vain se, että lääkäri ei ole edes vilassut papereitani. Miksi ihmeessä minusta on kilometritolkulla tietoja jos niitä ei käytetä?teacup photo from kuu_nel

sunday[.]gloomy[ät]hotmail[.]com


Listaa minut!

Listaa minut!arkisto
heinäkuuta 2004
elokuuta 2004
syyskuuta 2004
lokakuuta 2004
marraskuuta 2004
joulukuuta 2004
tammikuuta 2005
helmikuuta 2005
maaliskuuta 2005
huhtikuuta 2005
toukokuuta 2005
kesäkuuta 2005
heinäkuuta 2005
elokuuta 2005
syyskuuta 2005
lokakuuta 2005
marraskuuta 2005
joulukuuta 2005
tammikuuta 2006
helmikuuta 2006
maaliskuuta 2006
huhtikuuta 2006
toukokuuta 2006
kesäkuuta 2006
heinäkuuta 2006
elokuuta 2006
syyskuuta 2006
lokakuuta 2006
marraskuuta 2006
joulukuuta 2006
tammikuuta 2007
helmikuuta 2007
maaliskuuta 2007
huhtikuuta 2007
toukokuuta 2007
syyskuuta 2007

vielä vanhempaa tavaraa


Get Firefox!
Powered by Blogger

Gloomy Sunday 2007 / Blogger