keskiviikkona, maaliskuuta 29

Posti toi jälleen lääkärinlausunnon tilastani (jäljennös, menee myös Kelaan eläkettä varten). Ei paha ei. Aika paljon vanhan toistoa ja monessa kohtaa oli lähes minun sanoin asioita kerrottu. Huvittamaan laittoi viimeiset lauseet.
Status 14.3.2006: Orientoitunut. Ulkoisesti siisti, eloisa ja nauraakin vastaanoton aikana. Ei anna varsinaisesti selkeää mansentunutta vaikutelmaa.
Vähemmästäkin naurattaa. :D
Eis, minä olen vaan tosiaan niitä ihmisiä jotka eivät mene edes kioskille ilman meikkiä ja hiusten oikomista, en ole kertaakaan sitten teini-iän mennyt. Äskenkin harjasin hiukset ennen kun hain postin, meikkiä en sentään laittanut. En voisi kuvitellakaan meneväni likaisissa hiuksissa ja vaatteissa ovesta ulos. Tiedän olevani myös eloisa ja puhun kun minulle puhutaan. En koskaan ole osannut sulkeutua toisten ihmisten seurassa. Nauraminen, tästä olen kuullut ennenkin. Heittäkää kiviä, mutta niin vain teen, nauran jotta en itkisi. Käännän ahdistavat ja surulliset asiat huumoriksi jotta ne ei tuntuisi niin todellisille. Myönnän toki nauravani helpolla, mutta se tuskin on synti? Joskus tuntuu, että pitäisi toimia erilailla noilla vastaanotoilla, mutta se ei vaan toimi. En kuitenkaan voi esittää jotain muuta koko hoidon ajan, jossain vaiheessa asia paljastuisi.
Sain muuten taas diagnooseja. F32.8 Epätyypillinen masennus pysyi ja siitä BDI:sta oli tullut 22 eli keskivaikea masennus. Toiseksi diagnoosiksi sain F61.0 eli sekamuotoinen persoonallisuushäiriö epävakain ja riippuvin piirten. Mitähän sekään tarkoittaa? :D

sea   17:32   


12 Kommentti(a):

Anonymous tinka...
"Mansentunut" :) Aika tulla takas Tampereelle!
Anonymous Hestia...
Muistan kuinka minun lähipiirini oli vaikea uskoa masennukseeni (15 vuotta sitten), vaikka se oli jo edennyt niin pitkälle, että jouduin sairaalaan itsemurhayrityksen takia. Epäuskon syynä oli vain se että olin edelleen sosiaalinen ja puhelias ja - herranjestas sentään! - meikkasin ja laitoin hiukseni! Omituisia ennakkoluuloja ihmisillä.. *närkästynyt tuhahdus* ;-)

Onko 22 pistettä tosiaan jo keskivaikea masennus... hui... mä sain 30 pistettä...
Blogger sea...
Tinka: Todellakin! Eikä tuo edes ollut lääkärin virhe vaan minun. Lääkäri typotti varsinaisen varsnaiseksi, sen korjasin. :)

Taidan jättää sen sinne, on se sen verran hyvä moka. :D
Blogger sea...
Hestia: Kaippa se 22 on sitten tarpeeksi, en noista rajoista suuremmin tiedä.

Jeesh. Meikkiä ja hiuslakkaa ei vissiin voi käyttää kun terveet.
Anonymous Elma...
Mä en tiedä vieläkään, mansennuko mä lauantaina vai en!

Toihan se harha just on, että muka vain aidosti ja oikeasti masentuneet vain makaavat sängyssä tukka takussa ilman meikin häivää ja puhumatta kenellekään mitään.
Muistan kun oma teinini sairastui masennukseen, niin en meinannut itsekään uskoa juuri sen takia, kun se oli siisti ja puhelias ja "normaalinoloinen".

Sittemmin kun mulle valaistui, että tietoni ovat joltain kivikaudelta, niin kyllä hävetti. *tuhahtelee vieläkin närkästyneenä itselleen*.

Onneksi lapsi tuli kuntoon tyhmästä mutsistaan huolimatta. Ja nyt kun on tämä tapaus "Tiina" ollut tässä tapetilla, niin osaan suhtautua AIVAN eri tavalla. Ei meikit ja tukka ja kivat vaatteet ole mikään terveyden merkki välttämättä. Niin.

Arvatkaa vaan, miten kamalalta tuntuu vieläkin, että oma lapsi sattui olemaan just se, joka ei täyttänyt mitään masennuksen merkkejä omasta mielestäni, ja olin valmis tuuppaamaan kaiken vain murrosiän piikkiin.. huh.

Nyt tyttö on kunnossa, mutten voi kamalasti itseäni siitä kiittää- vaikka sittemmin otinkin tytön oireet ja sairauden vakavasti.

Tulipas pitkä minäminäminä - vuodatus. Sori :)
Anonymous Elma...
Niin ja missäs sellasen pistetestin voi tehdä? Onko netissä missään?
Blogger sea...
Ei mitä, sulla on ikioikeus vuodattaa kommenttikenttääni. ;)

Veikkaisin jopa, että meikkaaminen ja laittautuminen on jonkinlainen suojamuuri. Esitetään, että kaikki on hyvin vaikkei ole. Tämän minä ainekin olen oppinut jo lapsena.

Testi löytyy tuosta linkistä tai hakemalla ihan Beckin masennustesti. Itse saa laskea pistetulokset ja "diagnoosia" ei saa, mutta osviittaa. :)
Anonymous Elma...
Tein testin- siis tuon masennustestin.
Sain yhden pisteen. Ja sekin sellainen "pakkopiste", kun ei mikään vaihtoehto oikein ollut sopiva.

Sea, kiitos ikioikeudesta! Nyt et tyttö kyllä tiiä, mitä menit lupaamaan;)
Anonymous teptee...
29 pistettä yleislääkärin vastaanotolla ja jonotusaika psykologille kolme kuukautta. Mahtava järjestelmä meillä täällä Suomessa. Ei varmaan olisi pitänyt tunnustaa että jaksan pestä itseni kolme kertaa viikossa ja itsemurha on mielestäni kielletty kaikilta ihmisiltä.
Anonymous omppu...
Onpa outoa, sain tuosta testistä 25 pistettä. En ole ajatellut olevani masentunut, koko ajan kylläkin väsynyt ja haluton, mikään ei tunnut huvittavan, paitsi sohvalla makaaminen. Pitäisiköhän tässä huolestua itsestään?
Blogger sea...
teptee: Semmosia ne jonot on. Itsekin jonotin aikanaan tovin ja nyt lääkärille aika meni parin kuukauden päähän. Ehkä pitäisi seota totaalisesti niin pääsisi päivystyksen kautta psykiatriseen sairaalaan. ;)
Eisvaan. Tiedän tunteen, on paikkoja mihin ei pitäisi koskaan olla jonoa.
Blogger sea...
omppu: Jos jatkuva väsymys ja haluttomuus ei johdu fyysisestä rasituksesta niin ehkäpä kannattaa huolestua? Voihan se tietysti olla vitamiinien puute, mutta ehkäpä erotat sellaisen väsymyksen masennuksesta. :)teacup photo from kuu_nel

sunday[.]gloomy[ät]hotmail[.]com


Listaa minut!

Listaa minut!arkisto
heinäkuuta 2004
elokuuta 2004
syyskuuta 2004
lokakuuta 2004
marraskuuta 2004
joulukuuta 2004
tammikuuta 2005
helmikuuta 2005
maaliskuuta 2005
huhtikuuta 2005
toukokuuta 2005
kesäkuuta 2005
heinäkuuta 2005
elokuuta 2005
syyskuuta 2005
lokakuuta 2005
marraskuuta 2005
joulukuuta 2005
tammikuuta 2006
helmikuuta 2006
maaliskuuta 2006
huhtikuuta 2006
toukokuuta 2006
kesäkuuta 2006
heinäkuuta 2006
elokuuta 2006
syyskuuta 2006
lokakuuta 2006
marraskuuta 2006
joulukuuta 2006
tammikuuta 2007
helmikuuta 2007
maaliskuuta 2007
huhtikuuta 2007
toukokuuta 2007
syyskuuta 2007

vielä vanhempaa tavaraa


Get Firefox!
Powered by Blogger

Gloomy Sunday 2007 / Blogger