torstaina, elokuuta 25

Nyt tämä on vihanen, nyt tämän on tosi vihanen. Olen henkeen ja vereen kissojen oikeuksien puolustaja ja minusta kaikilla kissoilla on oikeus säästyä tappamiselta vaikka olisivat vapaina, en sitä kannata, mutta ei se myöskään anna lupaa tappaa. Nyt kuitenkin langetan tappotuomion.
Meidän pihassa, maalla, on monena vuonna pyörinyt iso punainen kolli ja sen ärhentelyä ja ruuan varastamista on siedetty, koska maalla nyt vaan on sellainen tapa. Kissat kulkee vapaana. Vaan tänään tämä kissa sai päähänsä jonkun hyvän syyn miksi hyökätä pienen (alle 3kk) kissanpennun kimppuun. Tämä sika meni ja puri Milliä lonkasta niin pahasti ettei pentu välttämättä tokene. Iskän mukaan kissanpentu retkottaa löllönä ja oksensi antibiootit mitä yrittivät syöttää ensihätään. Harmi etten ekalla puhelinsoitolla (pikkusisko soitti) tajunnut miten vakava juttu oli kyseessä olisin mennyt lankoja pitkin ja vienyt kissan eläinlääkäriin. Ymmärsin, että kyseessä oli isohko haava, mutta ei mitään hengenhätää. Toivon mukaan pentu elää huomiseen ja jos tilanne on edelleen paha porukat veisivät sen eläinlääkäriin.

Jos tuon kollin omistaja on se keneksi sitä luulemme on hän hyvin tietoinen kissansa reissusta. Miksi kissaa ei ole leikattu? Ymmärrän sen, että aikuiset kissat tappelevat eikä niiden suhteen korvaa lotkauteta, mutta pentu. Tod.näk. Milli on mennyt tutustumaan vieraaseen kissaan (Milli ei muuten lähde pihapihasta mihinkään, ei edes talon taakse) ja tämä on ehkä sähähtänyt, ehkä läpännyt ja lopulta käynyt päälle. Seuratessani miten Milli toimi Milan (meidän vanhempi kissa) kanssa kuvio meni aina näin: Milli meni liian lähelle, Mila sähähti, Milli perääntyi, joskus Milli saattoi jäädä tassun kantaman päähän jolloin Mila saattoi nostaa etutassua uhatakseen räppäyksellä, tässä vaiheessa viimeistään Milli pakeni tarpeeksi kauas. Koska Mila ei aina älähdä ja antaa jopa ruokailla samassa kupissa uskon Milli olevan tarpeeksi rohkea ettei peräänny heti. En kuitenkaan jaksa uskoa etteikö kissanpennulla olisi sen verran itsesuojeluvaistoa ettei jäisi vieraan ison kollin armoille jos tämä ensin varoittaa sähisemällä ja räpsimällä. Missään tapauksessa en suostu uskomaan, että Milli olisi hyökännyt aikuisen kissan kimppuun tai millään tapaa ollut aloittamassa tappelua. Milli ei muuten räpsi edes Milaa, eikä sähise, ainoastaan painautuu maahan ja alistuu.

Jos Milliltä lähtee henki minä menen ja räksytän, ja helvetin lujaa, kollin omistajalle (jos se on sen kenen oletan). Jos Milli joutuu eläinlääkäriin ja tulee iso lasku tekisi kovasti mieli mennä perimään eurot takaisin kollin omistajalta.

En yksinkertaisesti jaksa uskoa, että aikuinen kissa joka tulee toisen reviirille (Mila puolustaa omaa pihaa jopa kolleja vastaan) ja käy pienen pennun kimppuun oikein kunnolla, ei voi käydä vähän jos onnistuu puremaan hengenvaarallisen haavan lonkkaan, olisi päästään terve. Minusta sellainen kissan pitäisi olla sisäkissa, muussa valvotussa tilassa tai tappaa. Anteeksi jos olen julma, mutta näin vain on. Itseasiassa perun anteeksipyynnön. Perkeleen hullu katti.

sea   21:59   


5 Kommentti(a):

Blogger sea...
Toivotaan. En vain jaksa uskoa sillä jos iskän mielestä eläin on mennyttä se erittäin suurella todennäköisyydellä myös sitä on. :(

Ja meillä on jo yksi koira selvinnyt rotanmyrkystä (toinen ei) vaikka lääkäri oli jo heittänyt toivon. Eli iloisena 15v lisää kuollen vanhuuteen.
Tuskin onni toista kertaa potkaisee. :´(
Blogger Jyri...
Jotenkin kaksinaismoralistista se että vapaina kulkevia kissoja kyllä katsellaan hyvänä ja puolustetaan henkeen ja vereen niinkauan kun ne "vain" terminoivat kaikkea liikkuvaa pihapiirin faunaa pikkulinnuista alkaen ja oraviin päätyen mutta sitten onkin yht'äkkisen kauheaa se että toinen *kissa* joutuu saman tappovietin tulilinjalle..
Blogger sea...
Jyri: Ero on siinä, että kuollut kissa oli pentu. Jos aikuiset kissat tappelevat keskenään ja toinen kuolee se on ymmärrettävää. Tai jos kettu tulee pihaan ja syö kissanpennun. Vaan kun aikuinen kissa käy pennun päälle on se minusta sairasta.

Kaksi aikuista miestä saa minun puolesta vetää toisiaan turpaan. Ihmiset saavat myös ampua hirviä ja muita eläimiä metsästä. Mutta jos aikuinen mies tappaa pienen lapsen on se minusta sairasta.

Enkä minä katso hyvällä vapaana kulkevia kissoja, paitsi ehkä tosi maaseudulla jossa se on yleensä ihan ok ellei kissa ole hullu. Kaupungissa ja lähiöissä kissat kuuluu sisälle. Vaan kun laki sanoo ettei saa tappaa ellei ole villiintynyt niin sitä on kunnioitettava. Monesti se on omistajan vika jos kissa pörrää väärissä paikoissa, ei kissan.

Minusta on myös naurettavaa (anteeksi) haukkua kaikkia kissoja oravien ja pikkulintujen syömisestä. Harva kissa saa niitä kiinni ellei kyseessä ole sairas lintu tms. Itse en ole nähnyt kertaakaan kissaa oravan tai linnun kanssa. Oletko sinä? Minusta tuo on vähän sama kun "en mene pihalle voin vaikka jäädä bussin alle". Ihan yhtä yleistä.
Blogger Jyri...
Luonto usein on ihmisen silmissä kaikessa tarkoituksenmukaisuudessaan julma. Kesy kotikissa sinänsä on jo senverran luonnostavieroittunut otus ettei siitä ota seppäkään selvää miten sen kuuluisi luontaisesti käyttäytyä mutta jos tutkitaan kissojen sukukuntaa laajemmin niin ei tuollainen käytös ole välttämättä niinkään sairasta kuin lajille tyypillistä.

Esimerkiksi leijonien osalta on täysin lajille tyypillistä käyttäytymistä se että valtakamppailun jälkeen lauman "valloittanut" uusi uros surmaa vanhan johtajauroksen pennut päästäkseen jatkamaan omaa sukuaan. Liekö sitten kissojen sukukunnassa yleisempääkin käytöstä, tiedä häntä.

Itse puolestani olen kyllä päässyt ihan riittämiin seurailemaan kotipuolessa pientaloalueen felinellä silattujen kotikattien saalistuspuuhia..
Blogger sea...
Kotikissa on aika kaukana leijonista. Kotikissalle tuollainen käytös ei ole tyypillistä. Kissa harvemmin hyökkää enää kimppuun jos toinen alistuu tai menee pois. Etenkin kun toinen ei edes puolusta reviiriä.

Teillä päin ilmeisesti on jotain superkatteja tai erityisen sairaita lintuja/oravia. Minusta tuo on lähes urbaani legenda. Mutta se on minun mielipide.







teacup photo from kuu_nel

sunday[.]gloomy[ät]hotmail[.]com


Listaa minut!

Listaa minut!



arkisto
heinäkuuta 2004
elokuuta 2004
syyskuuta 2004
lokakuuta 2004
marraskuuta 2004
joulukuuta 2004
tammikuuta 2005
helmikuuta 2005
maaliskuuta 2005
huhtikuuta 2005
toukokuuta 2005
kesäkuuta 2005
heinäkuuta 2005
elokuuta 2005
syyskuuta 2005
lokakuuta 2005
marraskuuta 2005
joulukuuta 2005
tammikuuta 2006
helmikuuta 2006
maaliskuuta 2006
huhtikuuta 2006
toukokuuta 2006
kesäkuuta 2006
heinäkuuta 2006
elokuuta 2006
syyskuuta 2006
lokakuuta 2006
marraskuuta 2006
joulukuuta 2006
tammikuuta 2007
helmikuuta 2007
maaliskuuta 2007
huhtikuuta 2007
toukokuuta 2007
syyskuuta 2007

vielä vanhempaa tavaraa


Get Firefox!
Powered by Blogger

Gloomy Sunday 2007 / Blogger