lauantaina, heinäkuuta 2

Edellinen postaus aiheutti joissain ihmisissä kummallisia purkauksia. On se piru kun ihmiset ovat kateellisia masentuneen elämästä tai luulevat tuntevansa ja tietävänsä millaista elämäni on. Toivoisin syvästi, että ihmiset pystyisivät olemaan onnellisia omasta elämästänsä, olivat sitten sairaita, terveitä, köyhiä, rikkaita, valkoisia, mustia, naisia tai miehiä. Minäkin yritän olla tyytyväinen omaan elämääni vaikka se minusta joskus onkin aivan älyttömän epäreilu ja lyö lyötyä. Tokihan olisi kiva olla rikkaampi, terveempi, laihempi, kauniimpi ja viisaampi, mutta miksi kadehtia ihmisiä joilla asiat on huonommin? En minä ainenkaan kahdehdi yhtäkään opiskelijaa jotka elävät aivan naurettavalla summalla kuussa, en kadehdi vammaisen lapsen äitiä (vilkuttaa Kauralle :), en myöskään kodittomia ihmisiä jotka paleltuvat talvella hengiltä. Jos minun joitain ihmisiä pitää kadehtia niin niitä joilla on rakastava äiti, rahaa sen verran ettei tarvitse miettiä onko varaa ostaa maitoa vai ei, niitä jolla on rakastava kumppani vieressä ja varmuus tulevaisuudesta. Kateus, tuo suomalainen kansantauti. Ja kyllä, se on minusta jonkinlaista kateutta jos terve työssäkäyvä ihminen tulee vinkumaan miten valtion tuilla elävä sairas ihminen lomailee ja leikkii sairasta.

sea   23:08   


7 Kommentti(a):

Anonymous Anonyymi...
Mutta kun nyt ei ollut kyse kateudesta.
Esitin mielipiteeni yhteiskunnasta ja tyytymättömyyttäni verorahojen käytöstä.
En myöskään ymmärrä miten olet Suomessa työkyvytön, mutta silti kykenet lähtemään Englaniin töihin.

Etpähän myöskään vastannut kysymykseeni siitä mistä sinä tiedät mitään perheeni tulotasosta?
Et vastannut, koska et tiedä, mutta silti julkaiset "tietoa" blogiisi.

Vaikka perheeni olisi Suomen köyhin, rikkain tai keskiluokkaisin, sillä ei ole väliä mielipiteeseeni. Olen täysi-ikäinen ja elätän itseni, minkäänlainen perhetausta ei vie minulta oikeutta omaan mielipiteeseeni.
Blogger sea...
Pauliina: Määräaikainen työkyvyttömyyseläke ei estä työntekoa. Se ei tarkoita, että olisi täysin työkyvytön vaan sen turvin eläkeläisellä on nimenomaan tarkoitus kuntoutua takaisin työelämään. Määräaikainen työkyvyttömyyseläke on toiselta nimeltään myös kuntoutustuki (muistaakseeni vai onko se hieman eri asia? En muista noita Kelan koukeroita niin tarkkaan.) Koska kyseessä on määräaikainen eläke ei minun ole tarkoitus olla sillä loppu ikääni. Mitä siis pitäisi tehdä jos ei kuntoutua?

Ja jos hyvin toimeentuleva terve ihminen tulee kitisemään minulle miten minä vain lomailen ja nostan ilmaista rahaa niin minusta se on kateutta. Vaihtaisitko todella paikkaa kanssani? Sanoisitko saamaani rahaa todella ilmaiseksi? (Kysymyksiä mihin sinä jätät vastaamatta.)

En tiedä perheesi tuloja, mutta sen perusteella mitä tiedän perheestäsi voin olettaa ettei se ole Suomen köyhin eikä rikkain. Ymmärrykseni mukaan olette ihan kohtalaisen hyvin toimeentuleva perhe, kuten suurin osa suomalaisista perheistä on (myös minun isäni ja äitipuoleni). Vaikka tämä asia ei edelleenkään millään tapaa kuulunut koko juttuun mitenkään, sillä tästä ei ollut kyse.

En ole sanonut, että perhetaustasi veisi oikeuden mielipiteeseesi tms. Koko perhetaustalla ei edelleenkään ole väliä, koska se miten paljon perhetaustasi vaikuttaa tuloihisi on ihan yhtä riippuva kun miten paljon minun saamani raha on ilmaista. Ymmärrätkö? Kumpikin väittämä on siis aivan idioottimainen. :)
Blogger sea...
Ai niin. Tämä on blogi, yhden ihmisen mielipide ei mikään faktapalsta. Täällä moni asia on pelkkää spekulointia ja täyttä puppua. Vain hölmöt pitävät tämän blogin "tietoa" oikeana. Tätä olen yrittänyt tolkuttaa ihmisille jo vuosia. :)
Anonymous Anonyymi...
Mikset sitten ole ollut työelämässä Suomessa, jos kerran olet siihen kykenevä?

Jos spekuloit ja kirjoitat täyttä puppua, ilmaise spekulointi ja täysi puppu. Spekuloidessa voidaan käyttää esim sanoja "tietääkseni" tai "luullakseni".

Oletan että spekuloit taas esittäessäsi väitettä minun hyvätuloisuudesta sekä terveydestä. Se että en kailota tulojani sekä mielenterveyttäni suuntaan enkä toiseen irkissä enkä missään blogissa, ei tee minusta hyvin- eikä huonostitoimeentulevaa, ei tervettä eikä sairasta.

Ja kyllä, sanoisin saamaasi rahaa ilmaiseksi.

Jos suunnitelmassasi on täyttää blogisi pupulla ja spekuloinnilla, toivoisin sinun jättävän minua koskevat spekuloinnit sikseen, sillä sinä et tiedä minusta lähes mitään.
Blogger sea...
Eipä kai mikään minua estäisi olemasta Suomessa töissä. Viimeisen vuoden olen ollut koulussa, joten siksi en töissä. Lontooseen lähden, koska se on pitkäaikainen unelmani. Enkä pidä nannyna oloa työtyönä, kokemuksesta tiedän. Se on sopivan "kevyttä" verrattuna normaaliin 8-16 työhön jossa vastuu ja paine on paljon kovempi.

Tämä on aina ollut ja tulee aina olemaan minun blogini. Jos minä haluan täällä puhua nimettömänä jostain tuttavasta niin aion sen myös jatkossa tehdä.

"Ja kyllä, sanoisin saamaasi rahaa ilmaiseksi."
Täytynee sanoa, että tuolla lauseella kerrot itsestäsi kaiken. Sorry, mutta minulla ei ole mielenkiintoa jatkaa tätä keskustelua jos toinen osapuoli on noin naiivi. Sitä paitsi tuo lause kertoo sen miten terve sinä olet.
Blogger sea...
Ole hyvä. :)
Blogger sea...
Eowyn: Sitä minäkin siinä vähän takaa ajoin. :)

Voipi olla, että postaan tästä aiheesta vielä, ainekin viime yönä (valvoin sängyssä 1-7) kehittelin "hyvää" postausta. :)







teacup photo from kuu_nel

sunday[.]gloomy[ät]hotmail[.]com


Listaa minut!

Listaa minut!



arkisto
heinäkuuta 2004
elokuuta 2004
syyskuuta 2004
lokakuuta 2004
marraskuuta 2004
joulukuuta 2004
tammikuuta 2005
helmikuuta 2005
maaliskuuta 2005
huhtikuuta 2005
toukokuuta 2005
kesäkuuta 2005
heinäkuuta 2005
elokuuta 2005
syyskuuta 2005
lokakuuta 2005
marraskuuta 2005
joulukuuta 2005
tammikuuta 2006
helmikuuta 2006
maaliskuuta 2006
huhtikuuta 2006
toukokuuta 2006
kesäkuuta 2006
heinäkuuta 2006
elokuuta 2006
syyskuuta 2006
lokakuuta 2006
marraskuuta 2006
joulukuuta 2006
tammikuuta 2007
helmikuuta 2007
maaliskuuta 2007
huhtikuuta 2007
toukokuuta 2007
syyskuuta 2007

vielä vanhempaa tavaraa


Get Firefox!
Powered by Blogger

Gloomy Sunday 2007 / Blogger