sunnuntaina, toukokuuta 15

Lötkähdin tuossa äsken hetkeksi sängylle (olen menossa nukkumaan, hampaat tosin pitää vielä pestä). Ahdisti ja pelotti. Viime öinin uni tuli heti mieleen. Sitten aloin vähän pohtia.

Minullahan on edelleen truxaleja joita saisin periaatteessa ottaa jos ahdistaa. En silti ole käyttänyt niitä aikoihin. Pelkään, että ne on jotenkin tie diapameihin ja diapamit eivät tuo kun ongelmia. Myönnetäänpä oikein ääneen, minä olen edelleen riippuvainen diapameista. En ole niitä suuhuni laittanut sitten viime kesän, mutta se johtunee siitä ettei minulla ole niitä.
Vähän sama juttu kun alkoholistilla. Jos on tottunut vetämään pari pulloa kossua päivässä (diapam) ja nyt tarjotaan ykkösolut (truxal) niin kannattaako se ottaa vaikka olisi kuinka kova jano? Mitä jos sen ykkösen jälkeen tekee mieli lisää ja juoksee Alkoon? Janoisena se tosin kelpaisi, etenkään jos ei ole muuta juotavaa, eikä järjellä ajateltuna siitä pitäisi mitään haittaa olla, mutta haluaako sitä ottaa riskiä? Mielummin kuolee janoon?
Jos minulle tarjottaisiin diapameja pystyisin erittäin suurella todennäköisyydellä sanomaan ei. Jos joku jättäisi paketin pameja pöydälleni tiedän, että jossain vaiheessa kiusaus kasvaisi liian suureksi ja ottaisin pari, jonka jälkeen pari ja lopulta napsisin ne kun karamellit. Luojan kiitos lääkkeitä ei myydä ruokakaupoissa!

sea   02:27   


9 Kommentti(a):

Anonymous Anonyymi...
Älä nyt heti mieti lääkkeiden ottoa unen näkemisen takia.. Näkeehän sitä painajaisia silloin tällöin, mutta eikö ole hyvä herätä ja huomata, että se olikin vain unta?
Ei ne lääkkeet ole kuin hetkellinen pakotie parempaan olotilaan.. mieti ennemmin miksi näit sellaista unta, käsittele asiaa!
Niin ja joskus sitä näkee ihan kummallisia unia eikä osaa yhdistää niitä mihinkään, tutkimattomat ovat ihmisen mielen toimintatavat, eikös?
Blogger sea...
BigEvil: Siinähän se on. Mitä asialle voi tehdä? Paitsi pysyä erossa lääkkeistä kuten nyt teen. :)

Anonymous: En minä miettinyt lääkkeiden rohmuamista unen takia. Vaan kun toisinaan alkaa ahdistamaan ja pelottamaan liikaa ajattelen josko ottaisi lääkkeitä ihan niin kun niitä on alunperin ollut tarkoitus ottaa. Tässä tapauksessa siis pohdin josko ottaisin 1-2 truxalia kun minulle kerta niitä on määrätty tälläisiä tapauksia varten.

Miksi näin tuollaista unta? Vaikea sanoa. Kirjoitin sen tänne toivoakseni, että ehkä joku muu osaa antaa vastauksen, koska itse en tiedä. :)
Elina: "Miksi näin tuollaista unta?"

Jos sinulle on jäänyt traumoja? Traumoja voi jäädä, ei siinä mitään pahaa ole.

Minä en tosin ole mikään uniexpertti. Näen todella harvoin painajaisia ja pidän painajaisista. Unia yleensä näen harvakseltaan. Jos näen unia, niin kyllä ne aina jotenkin liittyy päätäni vaivaaviin ongelmiin.

Viimeisin näkemäni painajainen oli tosi hyvä. Se oli oikeasti kammottava ja kertoi minulle hyvin asiasta, josta olin yrittänyt olla välittämättä. Helpotti tosi paljon nähdä se.
Blogger sea...
Varmastihan tuo kertoo jotain fiksua minun ja äitini väleistä, mutta mitähän kummaa se yritti kertoa. :)

Minä näen unia joka yö tai oikeastaan aamu. Mitä myöhäisempi aamu sitä varmemmin näen unta ja yleensä ihan mielenkiintoista unia.
Anonymous Anonyymi...
Minusta tuo uni kertoo siitä, että koet, että joku elämässäsi on muuttumassa, etkä ole valmis siihen. Yrität pitää ovesi kiinni ja puhelinyhteyden auki eli kovasti taistella, että asiat pysyisivät ennallaan. Avun hankkiminenkin estyy tämän vuoksi, eli et kykene ratkaisemaan ongelmaa koska haluat pitää kaiken niin kuin se on.

Tällaista sentin keittiöpsykologiaa. Kokemukseni mukaan unien henkilöillä ei ole mitään merkitystä, vaan tunteilla joita unessa koetaan. Tilanteista voi hakea jotain analogiaa elämäänsä mutta uni ei monestikaan suoraan kerro sitä pelon tai ongelman aihetta.
Blogger sea...
Anonymous: Ei mikään huono teoria, itseasiassa aika mielenkiintoinen. Tätä täytyy pohtia. :)
Anonymous Anonyymi...
Kun lääkäri määräsi sinulla truxalia, tiesikö hän edellisestä riippuvuudesta? Jos tiesi, niin sehän tarkoittaa sitä että hän katsoi että sinun on turvallista ottaa niitä huolimatta taustastasi. Jos ei tiennyt, ehkä kannattaisi palata ja kysyä asiasta.
Blogger sea...
kolibri: Tiesi. Itseasiassa sain truxalit alunperin sairaalassa kun heillä ei ollut tapana antaa potilaille bentsoja sen aiheuttaman riippuvuuden takia. Kotiin he olisivat antaneet minulle bentsoja (diapameja), mutta halusin mielummin truxaleja. Suoraa sanoen en oikein uskonut lääkäreitä ja heidän suosituksiaan sairaalassa. Jos lääkäri ei tiedä minusta mitään ja näkee minua kolme viikon aikana 10 minuuttia ei hän mielestäni ole kovin pätevä arvioimaan mitään. Muutenkin lääkärillä oli hyvin tympeä asenne. Enkä ollut ainoa joka oli tätä mieltä. :)
Luotan enemmän mtt lääkäreihini ja terveyskeskuksen omaan lääkäriin.
Kaikki tahot ovat tietääkseni tietoisia taustastani ja kaikkien mielestä truxalit on ok. Tosin asiasta ei ole ollut pitkään aikaan puhetta kun en ole niitä tarvinnut.
Blogger sea...
Lz: Ei niin. Enkä minä niitä unia pelkää vaan sitä hetkeä kun on hereillä, ennen nukahtamista ja herätessä.







teacup photo from kuu_nel

sunday[.]gloomy[ät]hotmail[.]com


Listaa minut!

Listaa minut!



arkisto
heinäkuuta 2004
elokuuta 2004
syyskuuta 2004
lokakuuta 2004
marraskuuta 2004
joulukuuta 2004
tammikuuta 2005
helmikuuta 2005
maaliskuuta 2005
huhtikuuta 2005
toukokuuta 2005
kesäkuuta 2005
heinäkuuta 2005
elokuuta 2005
syyskuuta 2005
lokakuuta 2005
marraskuuta 2005
joulukuuta 2005
tammikuuta 2006
helmikuuta 2006
maaliskuuta 2006
huhtikuuta 2006
toukokuuta 2006
kesäkuuta 2006
heinäkuuta 2006
elokuuta 2006
syyskuuta 2006
lokakuuta 2006
marraskuuta 2006
joulukuuta 2006
tammikuuta 2007
helmikuuta 2007
maaliskuuta 2007
huhtikuuta 2007
toukokuuta 2007
syyskuuta 2007

vielä vanhempaa tavaraa


Get Firefox!
Powered by Blogger

Gloomy Sunday 2007 / Blogger