keskiviikkona, toukokuuta 18

Bussi kotiin oli täysi joten takapuoli käytävän puoleiselle penkille. Ikkunatoveri tahtoi pois pysäkkiä ennen minun kotipysäkkiä. Siirryin sen jälkeen ikkunalle ja ah, bussi oli niitä ihania uudehkoja tkl:n unelmia jossa ikkunanpielessä on viileää. Ihana ilmastointi puhaltaa raikasta kylmää ilmaa kunnolla. Oh, tuolta sivuilta muuten voi etsiä jokaisen yksittäisen bussin! Hitsi kun en huomannut ottaa numeroa ylös, että tietäisin viittaanko juuri oikeaan vai en. ;) Takaisin asiaan. Siirryin ikkunalle ja iso hymy levisi huulilleni kun viileä ilma iski naamaan. Eihän siinä malttanut sitten jäädä seuraavalla pois vaan istuskelin nautiskellen päättärille asti. Siellä käpöttelin vähän aikaan ja katselin taloja sillä silmälle. Irkkikaveri asuu siellä ja minunkin oli tarkoitus muuttaa sinne tämän nykyisen sijaan. Lopulta hyppäsin takaisin bussiin mennäkseni kotiin...vaan empä mennyt. Olen aina pitänyt tuosta linjasta, 25 on kiva numero ja bussit on erittäin miellyttäviä joten päätin vihdoin katsella mitä löytyy Pispalan länsipuolelta. Pispala kun on läntisin paikka Tampereella missä olen ollut (okey, lapsena olen ollut ja Pitkäniemeen mennessä olen varmaan ohittanut jotain paikkoja). Istuskelin bussissa siis lähes toisenpään päättärille, Raholaan. Täytynee sanoa, että Pyynikki-Pispala-Rahola on kyllä uskomattoman kaunista aluetta. Sitten kun olen iso ja rikas muutan sinne. Nyt täytynee tyytyä valokuvaamaan. Heti kun lehdet puissa kasvavat isommiksi ja kukat puhkeavat meikä lähtee kameroineen Pyynikille. :) Jos olet tamperelainen niin etsi käsiisi pian Piianhaka-puisto, se on valkoisenaan valkovuokkoja. Ei voinut kun tuijottaa suu auki.
Lopulta köröttelin silmät sirrillä ja hymy huulilla viileällä bussilla kotiin... Vihdoinkin uskalsin olla vähän lapsi ja tehdä jotain ihan pöljää hetken mielijohteesta. :)

Marinadi linkitti hienot sivut. Tuommoset minulle, mielellään useammat kappaleet! Outii? :)

sea   20:03   


11 Kommentti(a):

Blogger Jani...
Mitähän bussikuskit mahtaisivat tykätä, jos tekisin, mitä tahtoisin, eli ostaisin matkakortin sijasta kuukausikortin ja huruttelisin bussilla ympäri kaupunkia päivät pitkät? Matkakortilla sitä ei raaski, vaan tarvii aina jonkun tekosyyn mennäkseen bussilla jonnekin, vaikka tosiasiassa nauttii siitä matkasta enemmän kuin siellä jossain tyhjän takia käymisestä.
Blogger Bella...
Bussiseikkailu on lystiä! Kerran ajeltiin kakskasin päättärille (= aika kaukana) tutkimusretken ja piknikin merkeissä ja huristeltiin seuraavalla nyssellä takaisin.

Ja asuu Pyynikki-Pispala-Rahola -akselilla muitakin kuin isoja ja rikkaita :).
Blogger sea...
Te ootte ihania. :)
Kuukausikortti on kieltämättä hyvä siinä mielessä ettei tarvitse pohtia viitsiikö mennä huvin vuoksi kaupungille vai ei. Aina ei tosin ole varaa ostaa sitä tai tietää jo etukäteen ettei kumminkaan tule käytyä niin usein.

Jani: Niinpä! Siinä on yksi syy miksi oikeastaan kaipaan takaisin Hervantaan. Sieltä kestää bussimatka keskustaan puoli tuntia, tästä menee hikiseen kymmenen minuuttia. Matkustaminen on paljon hauskempaa kun perille pääseminen.

Lotus: Missäs se 28 käy? Onko hyvät maisemat matkalla?
Mutta on sillä akselilla varmaan kovempi neliöhinta kun toasilla (joka on mulle jo aika iso).


auringonkukka: Ei mitä, poistin sen kokonaan. :)

Hitsi, nyt kun tiedän, että muutkin "aikuiset" tekevät tuota niin voin matkustella toisenkin kerran. Kuka lähtee mukaan? ;)
Blogger Bella...
Kakskasi kulkee reittiä Pyynikintori-Sorila. Sorila on jossain sillä suunnalla, kun jatketaan vaan Keskussairaalasta eteenpäin ja johonkin sinne... Maisemat ei kovin ihmeelliset olleet, mutta päättärin lähistöltä löytyi koulu ja koululta piha ja pihalta mukava katos, jonka suojissa saattoi pikniköidä (silloin alkoi tietysti just parahiksi sataa :).

Toasiin verrattuna neliöhinnat on varmasti keskimääräisesti hurjemmat täällä, mutta kyllä kohtuuhintaisia löytöjäkin aina joskus osuu silmään.

Ja meikä on aina valmiina jos bussiseikkailemisesta puhutaan :D.
Blogger sea...
Lotus: Empä ole varmaan tuolla Sorilan suunnalla koskaan ollut. Asut siis Pyyniki-Pispala-Rahola suunnalla? Haista home ja ole onnellinen...kai sulla on edes järvimaisema. ;P

auringonkukka: Tuo reitti kuullostaa ihan unelmalle! Pitänee toteuttaa tässä heti lähiaikoina. 13 onkin sinällään tuttu tuolta linjan toisesta päästä ex-hervantalaisena. Silloin kyllä teki mieli kokeilla matkustaa päättäriltä päättärille.

Suosikkibussit on usein niitä jotka menevät Keskustorin molemmin puolin pitkälle. Sinälläänhän ne kuullostaakin järkevälle, kaksi linjaa korvattu yhdellä. En sitten tiedä onko ne oikeasti kannattavempia. Jotenkin paljon jännempää kun tietää bussin jatkavan jonnekin ihan uppo-outoon paikkaan. Paitsi 30, se on jostain syystä ikisuosikkini, paitsi jos sattuu sellainen ikivanha nahkapenkillinen. :)
Blogger Daddalie...
no oot ollu sorilan nurkilla, se oli viimekesän miittien kokoontumisajopaikka tien toisella puolella sitä 28:an päättäriä :)
Blogger sea...
Dadda: Ah, no empäs tiennyt. :)
Blogger Bella...
*on onnellinen* :). No pah, edellisessä kämpässä oli jonkinlainen järvimaisema (jos nousi varpailleen olohuoneen ikkunan edessä niin häivähdys järveä näkyi), mutta nykyisessä asunnossa ei...
Blogger sea...
Lotus: Kaunis alue silti. :)
Anonymous Anonyymi...
Tämä nyt on ensimmäinen blog-kirjoitus, johon koskaan kommentoin, mutta en voi vastustaa kiusausta, sillä koin olevani pakotettu kirjoittaan.

On hienoa nähdä, kuinka moni muukin tykkää matkustella paikasta toiseen ilman suurempaa syytä - itsekin sitä harrastaen. Kun tuntuu että kaupungin rajat ei riitä, suosittelen seutulippua, jollon avautuu eteen lähes rajattomat mahdollisuudet, tosin tuolloin tarvii jo voimakkasti aikataulukirjaakin mukana.

Janille: suosittelen kovasti vaihtamista kuukautiskorttiin, niin vapaudentunne lisääntyy. Nyt kun lasketaan, paljonko rahaa jää matkustamisen jälkeen, niin tilanne kääntyykin päinvastaiseksi: jokainen matka jonka jätät tekemättä, on oma tappio ;) Kuskeista ja heidän aivoituksistaan ei tarvi murehtia kunhan antaa heidän vaan olla omassa rauhassaan päättäreillä. TKL laskee matkustajamääriä niin linja- kuin vuorokohtaisestikin ja mitä enemmän nysseä käytetään, sitä suurempi todennäköisyys, ettei vuoroja vähennetä enempää.

Itse olin 13-vuotias, kun matkustin kaikki TKL:n silloiset linjat läpi päästä päähän. Monilla linjoilla on paljon yhteisiä osuuksia, joita voi hyödyntää kätevinä vaihtopaikkoina, niin ei tarvi aina kulkea keskustan kautta. Harmi sinänsä, että meidän nysseliikennettä on kurjistettu vuosi vuodelta vuorotarjonnan suhteen - vuoroja kulkee epämääräisin välein (27 min vuoroväli johonkin lähiöön täpötäysillä nivelautoilla) joka kieltämättä vähän vaikeuttaa kaupunkiturismia.

Tulipa tuossa mieleen, että jos ja kun vapaa-aika sallii, voin ittekin olla mukana "oppaana" tai muuten vaan reissaamassa. Tekisin sitä muutenkin, tosin yksin. Todellista extremeä tarjoaa Teiskon alue, lähinnä Viitapohja, Aitoniemi ja kaikki Kämmenniemen pohjoispuolella. Lisäksi on tullut opeteltua eri reittien varsilta kirjastojen (ja baarien) yms sijainnit, niin jos tulee yllättävä irc-nälkä tai haluaa muuten vaan vähän muutakin kuin reissata, niin jotain ideoita aina on.

Omiinkin linjasuosikkeihin kuuluu tuo 30, kun kyydissä on poikkeuksetta ainakin jonkin verran nuortakin väkeä, reitti ei kiertele Etelä-Hervantaa lukuun ottamatta, matkan varrella on aina jotain ja vuoroväli on hyvä.

Mitäpä tähän muuta lisäämään kuin että hyvää matkaa itse kullekin.

t: killerpop
Blogger sea...
killerpop: Se oli pitkä ja kiintoisa kommentti, kiitos. :)

Taidat tuntea Tampereen bussit aika hyvin. Montakos linjaa tkl:lla on?

Ylöjärvellä pitäisi joskus käydä, ihan vain siksi, että asuin siellä pienenä. Seutulippu vaan maksaa ylimääräistä. :(

30 myös minua viehättää osakseen matkustajat, tosin minä pidän niistä etelän ihmisistä jotka pälpättävät hulluna ja huitovat kun itikoita tappaessa. Heistä saa jotenkin aina hyvän mielen. :)







teacup photo from kuu_nel

sunday[.]gloomy[ät]hotmail[.]com


Listaa minut!

Listaa minut!



arkisto
heinäkuuta 2004
elokuuta 2004
syyskuuta 2004
lokakuuta 2004
marraskuuta 2004
joulukuuta 2004
tammikuuta 2005
helmikuuta 2005
maaliskuuta 2005
huhtikuuta 2005
toukokuuta 2005
kesäkuuta 2005
heinäkuuta 2005
elokuuta 2005
syyskuuta 2005
lokakuuta 2005
marraskuuta 2005
joulukuuta 2005
tammikuuta 2006
helmikuuta 2006
maaliskuuta 2006
huhtikuuta 2006
toukokuuta 2006
kesäkuuta 2006
heinäkuuta 2006
elokuuta 2006
syyskuuta 2006
lokakuuta 2006
marraskuuta 2006
joulukuuta 2006
tammikuuta 2007
helmikuuta 2007
maaliskuuta 2007
huhtikuuta 2007
toukokuuta 2007
syyskuuta 2007

vielä vanhempaa tavaraa


Get Firefox!
Powered by Blogger

Gloomy Sunday 2007 / Blogger