keskiviikkona, maaliskuuta 23

Olen vilkuillut kalenteria tänään useamman kerran. En voi olla uskomatta ettei tänään ole aprillipäivä. Jos tänään ei ole aprillipäivä tänään on oltava joku muu kusetuspäivä tai vähintään tämä on jotain uskomatonta painajaista josta toivon mukaan herään pian. Painajainen tämä tosiaan voisi olla, sen verran unien epäjohdonmukaiseen tyyliin ihmiset ovat tänään käytäytyneet.

Aamulla sain sähköpostin yhdistyksen puheenjohtajalta. Hän kertoi yhdistyksen kannattavan kissojen vapaata ulkoilua myös kaupungissa. Hän sanoi, että tuon kissan omistaja todistaa kissan omakseen maksamalla kissasta aiheutuneen laskun. Ensimmäinen epäjohdonmukaisuus. Olen lukenut kymmeniä juttuja yhdistyksestä ja aina tullut siihen tulokseen, että yhdistyksen mielestä kaupunkialueella ulkona on niin monta vaaraa kissalle, eikä vähiten ne naapurit, että kissa on parempi pitää sisällä. Yhdistys on kyllä painottanut, että ulkona vapaana liikkuvaa kissaa ei saa vahingoittaa, mutta ei mielestäni ole kannattanut ulkona liikkumista. Nyt kanta onkin toinen.
Sunnuntaina kokouksen jälkeen halusin lykätä tämän koko Misu-jutun puheenjohtajalle. Hän kuitenkin sanoi ettei ole mitään järkeä sotkea mukaan enempää ihmisiä ja käski minut hoitaa juttu. Hän sanoi, että minun pitäisi vaatia omistajalta jokin todistus, että kissa on hänen esim. valokuva. Hän myös painotti, että omistajan on maksettava yhdistykselle koitunut lasku. Sunnuntaina puhelimessa sitten sovimme omistajan kanssa, että hän etsii valokuvan ja maksaa laskun. Nyt kuvaa ei tarvitsekkaan etsiä, lasku kelpaa todistuksena. Miten helvetillä laskun maksaminen muuten todistaa, että kissa on hänen?! Etenkin kun alustava lasku on pienempi kun aikuisen leikatun kissan hinta. Juttelin sunnuntaina myös monen kky:n ihmisen kanssa tästä tilanteesta ja kaikki tukivat minua etten antaisi kissaa takaisin omistajalle ellei ole pakko. Nyt kaikki hallituksen jäsenet ovat kuulma toista mieltä. Kissa pitää palauttaa.

Erään yhdistyksen pitkäaikaisen avustajan kehotuksesta otin yhteyttä myös yhdistyksen ulkopuoliseen tahoon joka hoitaa myös tälläisiä löytökissoja. Häneltä kuulin, että olemme rikkoneet lakia. Kissojen katastrofiyhdistyksellä ei kuulma ole lupaa ottaa kissoja haltuunsa vaan kissat pitäisi ensin toimittaa lakisääteiseksi 15. päiväksi löytöeläinsuojaan tai eläinsuojeluviranomaisen osoittamaan hoitopaikkaan. Hänen mukaan meille ei tälläistä lupaa ole annettu. Olen siis rikkonut lakia ottamalla kissan. Hänen mielestään minun pitäisi palauttaa kissa mahdollisimman nopeasti omistajalle ja toivoa ettei tämä ole perillä laista. Mitään kulukorvauksia en saa periä.

En suoraan sanoen tiedä mitä ajatella. Yhtäkkiä kaikki mitä olen tehnyt, ohjeiden mukaan, on väärin. Tuntuu, että minusta yritetään tehdä jotain syyllistä ja kaikkia toimiani kyseenalaistetaan. En oikeasti tiedä mitä tehdä tai sanoa. Lähetin mailia sekä puheenjohtajalle, että tiedottajalle. Kysyin molemmilta onko kky:llä todella tälläinen kanta kissojen ulkoilua kohtaan. Tiedottajalta kysyin myös tuota lupa-asiaa. Puheenjohtajalle hämmästelin tätä takin kääntöä sekä kieltäydyin olemasta enää missään tekemisissä tämän Misu-kissan kanssa. Käskin hänen hakea kissa minulta pois niin pian kuin suinkin. En suostu olemaan se joka luovuttaa kissan omistajalle enkä missään tapauksessa suostu laittamaan nimeäni yhteenkään luovutuspaperiin! Hoitakoon sotkunsa itse! Prk. ensin käsketään minun hoitaa asia ettei asiaan sotkeutuisi muita ja sitten tuomitaan kaikki mitä teen (ohjeiden mukaan).
Jos yhdistyksen kanta kissojen ulkoiluun kaupunkialueella todella on tuo niin sanoudun kyllä myös irti kissansijoittajan työstä. Minä en suostu tieten tahtoen kissojen huonoon kohteluun ja vaaroille altistamiselle. Minun kauttani ei yksikään kissa tule menemään kotiin jossa se lykätään armottomien naapureiden, autojen, muiden eläinten ja tautien armoille. Ei kiitos.

Oikeesti...tänään on aprillipäivä. Eikö.

sea   21:53   


7 Kommentti(a):

Anonymous Anonyymi...
Voihan kissanpissa! Pidä pintasi, kissat kiittää;)
Blogger sea...
Hyvin sanottu! Pitäisin pintani jos voisin. Taitaa olla tappelut tapeltu tuon Misun kohdalta. Enkä mä edes pidä koko kissasta! Vieritän koko jutun puheenjohtajan niskaan. Ottakoon sitten syyt kontolleen jos omistajan naapurit ulvoo yleisöpalstalla.

Kissan parasta olen aina halunnut, mutta tässä on jo vähän liikaa työsarkaa yhdelle tytölle.
Anonymous Anonyymi...
Vie katti johonkin "viralliseen" löytöpaikkaan ja pese kätesi lafkasta
Anonymous Anonyymi...
Yhdistyksen johdolla on vastuu siitä, että toiminta on laillista.
Blogger sea...
Niinpä, niinpä. Virallisia tahoja ei täällä Tampereella kovin ole. Enkä halua tehdä tästä mitään isoa haloota ettei kissan omistaja ala tutkia asiaa tarkemmin. Siksi päädyin siihen, että toimitan kissan kky:n puheenjohtajalle (yhdistyksen pääjehu jo 25v.) hoitakoon hän asian ja kantakoon vastuun jos jotain tulee.

Sinällään haluan edelleen kannustaa yhdistystä, koska jos kky lopettaa toiminnan on Pirkanmaan kissat pahassa lirissä. Suom. kaikki löytykissat tapetaan lakisääteisen 15. päivän jälkeen. Koska kky on korvaamaton apu ja kky tekee hyvää työtä on heillä sitä suurempi syy pistää lakiasiat kuntoon. Ja aion tehdä parhaani, että näin tulee tapahtumaan.
Anonymous Anonyymi...
Tuo toimintalinjasi kuulostaa täydelliseltä.
Blogger sea...
Täydelliselle. :D
Saas nyt nähdä meneekö asia niin kun toivon. Kissan omistaja on nyt tietonen, että asia on puheenjohtajan hoidettavana. En tiedä mitä puheenjohtaja tähän sanoo, koska en vieläkään ole saanut vastausta kyselyihini. Kaskas.







teacup photo from kuu_nel

sunday[.]gloomy[ät]hotmail[.]com


Listaa minut!

Listaa minut!



arkisto
heinäkuuta 2004
elokuuta 2004
syyskuuta 2004
lokakuuta 2004
marraskuuta 2004
joulukuuta 2004
tammikuuta 2005
helmikuuta 2005
maaliskuuta 2005
huhtikuuta 2005
toukokuuta 2005
kesäkuuta 2005
heinäkuuta 2005
elokuuta 2005
syyskuuta 2005
lokakuuta 2005
marraskuuta 2005
joulukuuta 2005
tammikuuta 2006
helmikuuta 2006
maaliskuuta 2006
huhtikuuta 2006
toukokuuta 2006
kesäkuuta 2006
heinäkuuta 2006
elokuuta 2006
syyskuuta 2006
lokakuuta 2006
marraskuuta 2006
joulukuuta 2006
tammikuuta 2007
helmikuuta 2007
maaliskuuta 2007
huhtikuuta 2007
toukokuuta 2007
syyskuuta 2007

vielä vanhempaa tavaraa


Get Firefox!
Powered by Blogger

Gloomy Sunday 2007 / Blogger