keskiviikkona, maaliskuuta 16

Miksi en oikein ymmärrä taas Suomen oikeuslaitosta.... *huoh*

"Entinen radiojuontaja Timo "Timpe" Salonen on tuomittu lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä puolentoista vuoden vankeusrangaistukseen. Lisäksi Salonen joutuu maksamaan uhreille yhteensä 18 000 euron korvaukset.
Salonen syyllistyi tekoihin vuosina 1998-2004. Tytöt olivat tekohetkellä 13-15-vuotiaita. Salonen on nyt 31-vuotias."

Raiskaajat ja pedofiilit pääsevät sakoilla, koska heillä on vakituinen työ ja perhe, mutta Salonen joutuu vankilaan? Älkääkä sanoko, että kyseessä oli alaikäsen hyväksikäyttö tai muuta puppua. Joo, kyseessä oli alaikänen, mutta minä en jaksa uskoa etteikö nuo tytöt olisi olleet ihan halukkaita hommaan. Tokihan Salonen teki väärin harrastaessaan seksiä alaikäsen kanssa ja olihan se moka ettei tullut kysyneeksi papereita, mutta hei...

Ompas muuten ärsyttävästi korostettu Salosen ikää. Jos tyttöjen iät on kerrottu sen mukaan mitä he olivat tapahtuma hetkellä niin miksi ei myös Salosen? Koska 31 kuullostaa paljon vanhemmalle kun 24-30. 24-vuotias harrastamassa seksiä 15 vuotiaan kanssa? Eihän se ole edes kummallista.

sea   22:15   


7 Kommentti(a):

Anonymous Anonyymi...
Eikös samalla rattijuopumuksesta voisi jättää tuomitsematta jos ei ajohetkellä tuntunut olevan niitä promilleja? Eikä yksinkertaisesti voinut jättää temppuja tekemättä vaikka järki sanoo "älä sekaannu vielä kasvaviin ihmisiin". Eikun "jos otat, et aja".
Blogger sea...
En sano, että Salonen olisi ollut fiksu harrastaessaan seksiä alaikäisen kanssa tai ylipäätään nuoren naisen kanssa. Minä vain väitä, että nämä tytöt oli aivan tavallisia teinejä joista oli jännää harrastaa seksiä vähän vanhemman miehen kanssa (eikä Salonen edes ollut vanha). Eriasia olisi jos Salonen olisi pakottanut tytöt yhdyntään jolloin kyseessä olisi raiskaus. Ja siitähän olisi selvinnyt pelkillä sakoilla!

Vähän sama kun ajaisi polkupyörällä yöllä kännissä kotiin pienen pientä kylätietä eikä törmäisi matkalla kehenkään ja seuraavana päivänä poliisi koputtaa oveen ja uhkaa vankilalla, koska sattuu vaan tietämään ettei kaveri ole päässyt kotiin kun pyörällä.
Anonymous Anonyymi...
Niin se nyt vaan on että lapseen ei saa sekaantua seksuaalisesti. Lasta voidaan helposti manipuloida. Hän ei myöskään ole itse riittävän järkevä hallitsemaan seksisuhteita. Monet edustavat näissä tapauksissa paljon tiukempaakin linjaa.
Blogger sea...
Minusta tuon ikäistä teineä ei voi rinnastaa tässä asiassa enää lapseen. Kyllä 13-15 vuotias teini jo tietää mitä tekee kun hyppää sänkyyn (ei ehkä kehtaa käyttää ehkäisyä, mutta tietää kyllä mistä on kyse).

Kuinka moni tässäkin maassa menettää neitsyytensä alaikäisenä? Entäpä jos molemmat on alaikäsiä? Kuka siinä käyttää ketä hyväksi? Vai onko se jotenkin hyväksytympi juttu kun molemmat on vähän ulalla? Pitäisikö minunkin haastaa ensimmäinen "poikaystäväni" oikeuteen, koska olin alaikäinen ja hän oli sentään jo 19v? Ja miksi hitossa pedofiiliasta pääsee vähemmällä?
Blogger Jani...
Viilaan vähän pilkkua, mutta pedofilia ei sinänsä ole rangaistavaa, vaan lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ei puolestaan tarkoita pelkästään “ilman lupaa tapahtuvaa seksuaalista ahdistelua vaan rikokseksi voidaan katsoa myös alle 16-vuotiaan kanssa tapahtuva sukupuoliyhteys kun toinen osapuoli on huomattavasti toista vanhempi, vaikka kyseessä ei olisikaan sukupuoliyhteyteen pakottaminen.” [Wikipedia: Suojaikäraja]

Sen kanssa, miksi näin on, on varmaan tekemistä sillä, että
“tutkimus on havainnut merkittävää yhteyttä aikuisiän depressioalttiuden sekä itsemurhien ja alle 16-vuotiaana aloitetun seksin välillä. Tämä on ollut erityisen todennäköistä, jos nuoren henkilön seksipartneri on ollut merkittävästi tätä itseään vanhempi ja jos tähän on liittyt valta- tai riippuvuussuhde, toisen osapuolen olessa esimerkiksi vanhempi perheenjäsen tai opettaja.” [Wikipedia: Pedofilia]

Tai vaikkapa nuorisoradion juontaja.

Ymmärrän kyllä pointtisi, että erityisesti nuoria lapsia saalistavat pedofiilit tuntuvat pääsevän kuin koirat veräjästä kerta toisensa jälkeen, mutta minusta vika on juuri siinä, eikä siinä, että vähän vanhempia lapsia paneskelevat saadaan kiinni ja vankilaan.

Toisin sanoen tekijöille näistä teoista koituvat rangaistukset eivät ole kohtuullisessa suhteessa toisiinsa, mutta tilannetta ei minusta yhtään parantaisi se, että efebofiilien rangaistuksia helpotettaisiin. Nuorten lasten raiskaajat pitäisi saada nalkkiin, mutta jos ei saada niin ei saada. Maailma on paska paikka.
Elinalla oli hyvää pohdintaa. Hyväksikäyttöjä miettiessä on hyvä muistaa se, että hyväksikäyttö voi olla ns. symmetristä eli jokainen osallistuja on subjekti ja objekti vieläpä samanaikaisesti (muutenhan kyseessä ei voisi olla symmetrinen hyväksikäyttö).

Jos tytöt halusi seksiä, niin kuuluttaja käytti hyväkseen heidän halujaan, mutta ei raiskannut heitä. Siinä on merkittävä määritelmällinen ero.

Ehkäpä tärkein syy alaikäisten seksirauhaan on se, että vanhemmat ei voisi vuokrata lapsiaan välineiksi. Voi olla olemassa lapsia, jotka olisi manipuloitavissa seksiobjekteiksi vanhempiensa painostuksella, jos lasten seksisuhteet vanhempiin ihmisiin ei olisi kiellettyjä. Taannoin tälläinen juttu oli oikeudessakin.

Toisaalta osapuolten välinen hyväksikäyttö saattaisi olla liian tasapainottomasti "symmetristä", jos elämänkokemusta omaavien henkilöiden annettaisiin vapaasti hyväksikäyttää elämänkokemusta omaamattomien tarvetta hyväksikäyttää. Nuorten ihmisten kohdalla se on syytä huomioida, mutta voidaan katsoa, että tietyn iän jälkeen kokemattomuudesta johtuva "holhoaminen" menisi yksilönvapauden rikkomiseksi. Täten vanhoihin poikamiehiin on oltava naisilla pääsy, eikä kyseisiä poikamiehiä tule suojella vaaralta joutua liian epäsymmetriseen hyväksikäyttösuhteeseen.
Blogger sea...
Eihän Salonen edes ollut vuonna 1998 radiojuontaja tai edes millään tapaa julkkis?

Ymmärrän kyllä Janinkin pointin. En sano hyväksyväni minkään ikäisen ihmisen hyväksikäyttöä. En myöskään painostusta suhteeseen tai seksiin.

Minä en vain edelleenkään usko, että tässä nimenomaisessa tapauksessa nämä tytöt joutuivat mihinkään alistussuhteeseen. Minä uskaltaisin väittää (ex-teinityttönä), että nämä tytöt hyppäsivät Salosen sänkyyn ihan ilomielin ja täysin vapaasta tahdosta. Ihan kuten tuhannet teinit joka ikinen vuosi.

Mielestäni Salosta ei voi verrata mitenkään vanhempaan sukulaiseen tai edes opettajaan. 1998 Salonen on ollut kun kuka tahansa nuori mies. Minä vain uskon vakaasti, että tässä on kyse ihan vain teinistä ja teinin "poikaystävästä", eikä mistään sen suuremmasta tai vakavammasta.

Suoraan sanoen, minä en edes ymmärrä miksi tuo raja on 16 v. mielestäni se voisi hyvin olla 14. Vai olenkohan minäkin vaan näin vinoon kasvanut, koska satuin harrastamaan seksiä hieman epäterveessä suhteessa teininä?

Tätä voisi melkein verrata Mintun uusimpaan isä-poikasuhteesta. http://www.uta.fi/~tlmihap/celibacy/149.html







teacup photo from kuu_nel

sunday[.]gloomy[ät]hotmail[.]com


Listaa minut!

Listaa minut!



arkisto
heinäkuuta 2004
elokuuta 2004
syyskuuta 2004
lokakuuta 2004
marraskuuta 2004
joulukuuta 2004
tammikuuta 2005
helmikuuta 2005
maaliskuuta 2005
huhtikuuta 2005
toukokuuta 2005
kesäkuuta 2005
heinäkuuta 2005
elokuuta 2005
syyskuuta 2005
lokakuuta 2005
marraskuuta 2005
joulukuuta 2005
tammikuuta 2006
helmikuuta 2006
maaliskuuta 2006
huhtikuuta 2006
toukokuuta 2006
kesäkuuta 2006
heinäkuuta 2006
elokuuta 2006
syyskuuta 2006
lokakuuta 2006
marraskuuta 2006
joulukuuta 2006
tammikuuta 2007
helmikuuta 2007
maaliskuuta 2007
huhtikuuta 2007
toukokuuta 2007
syyskuuta 2007

vielä vanhempaa tavaraa


Get Firefox!
Powered by Blogger

Gloomy Sunday 2007 / Blogger