perjantaina, syyskuuta 3

Hervanta. Hervanta on nähnyt elämästäni lähes kaiken. Vaikka asuin siellä vain viisi vuotta se tietää silti kaiken. Olen kokenut siellä kaikki, niin hyvät kuin huonot asiat. Se muistuttaa minua aina kaikesta.

Kävin ensin inulilla. Sillä oli joku kaveri lapsineen siellä, puhuivat ruotsia enkä ymmärtänyt sanakaan. Tunsin oloni niin ulkopuoliseksi. inuli haki varastosta minulle kissan hiekkalaatikot ja lähti kaupungille. Tässäkö se oli? Minä luulin, että näemme, juttelemme, saan kertoa sinulle mitä on tapahtunut. Ei.

Menin siis Katille enemmän kuin ajoissa, tosin eksyin niin pahasti, että olin ehkä juuri sovittuun aikaan paikalla. Kati ei tiennyt mistään mitään, joten juteltavaa riitti. Ihan kun kaikki riidat ja erimielisyydet olisi kadonneet jonnekin. Aika teki tehtävänsä. Kaikki hyvin.

Timo. Voi luoja. Pelkäsin jo valmiiksi niin paljon. Niin paljon.
Alku hankaluuden jälkeen huomasin hänessä sen miksi hänestä joskus niin pidin. Ystävällisyyden. Huomasin, että voin puhua hänelle eikä hän keskeytä. Pelkäsin tosin, että hän ajattelee "tuo nainen se vain menee huonommaksi ja huonommaksi, liekö tärähtää pian lopullisesti". Taisin olla väärässä. Jossain siellä hiljaisuuden keskellä huomasin etten ollutkaan niin yksin. Vaikkei elämämme ole samanlaista, vaikka emme ole kokeneet samoja, välillämme on silti se jokin. Hiljaisuus on kaunista, helpottavaa ja miellyttävää. Ei tarvita sanoja.
Kumpa voisin ottaa ajan takaisin, kumpa voisin saada Timon takaisin, ystävänä. Hän taitaa sittenkin ymmärtää paremmin kuin luulin. Hän taitaa sittenkin olla äärimmäisen hyvä ihminen. Kaikesta huolimatta.

Olin äärimmäisen yllättynyt miten paljon Timolla oli esillä tavaroita joita olin hänelle antanut. Rannekello kädessä, shakkilauta pöydällä, tervetuloa-pehmolelu lampussa, astioita pöydällä...joka puolella jotain merkkejä ajasta joilloin olimme me. Lohdullista, kaunista.
Ja ne uudet silmälasit olivat muuten todella hyvän näköiset, sopivat niin hyvin. Tekivät Timosta entistä komeamman. :) (Eikä tuo sisällä mitään muuta kuin kohteliaisuuden, älkää ymmärtäkö väärin.)

Poistuminen Hervannasta lamaannutti. Seisoin bussipysäkillä ja ahdisti. Oli laitettava aurinkolasit päähän, vaikka kello oli jo yli 20 eikä aurinkoa missään, koska pelkäsin itkeväni. Kaikki ne tutut paikat (Timohan asuu samassa rapussa kun minä ennen, lähes samassa asunnossakin). Kaikki se ympäristö.
Miten joku paikka voikin saada minut reagoimaan näin? Vai oliko se ne ihmiset?


Matkalla Hervantaan, bussissa 30, istuin ikkunapaikalla jossa ikkunoiden välissä oli n. 5-10cm vettä. Se oli kuinka taideteos. Sen sijaan, että vesi olisi vain liikkunut auton liikkeiden tahdissa, se tanssi. Loivia aaltoja, korkeita jyrkkiä kulmia nurkkiin, jyrkkiä ja rosoisia aaltoja. Olisin voinut jäädä katsomaan sitä teosta monen matkan ajaksi. Taideteos, sitä se oli.


Olen väsynyt. Olen luopunut tänään niin monesta. Olen saanut paljon ja luopunut. Olen vain niin tyhjä kaikesta. Jäähyväiskierros, siltä se todella tuntui. Jopa tapa jolla jokaisen kanssa juttelin kuvasi suhdettani siihen ihmiseen täydellisesti. inuli, tuo kiireinen ihminen. Kati, ihminen jonka kanssa asiat menevät ylös ja alas, mutta teetä on aina tarjolla. Timo, ihminen joka oli (on) niin tärkeä, niin läheinen, jolla on edelleen paikka sydämessäni, jota edelleen haluaisin halata mutten uskalla.
Tuntuu todellakin, että on tullut aika. Vielä jos Joonas pölähtäisi paikalle hakemaan tavaransa olisin niin valmista kamaa kun ihminen voi olla. Valmis mihin? Sitä en tiedä. Johonkin lopulliseen. Johonkin mistä ei voi palata. Johonkin uuteen.
Silti huomaan haluavani pitää kiinni vanhasta, ihan vain muutamasta ihmisestä... Mutta se ei taida onnistua?

sea   23:57   


0 Kommentti(a):








teacup photo from kuu_nel

sunday[.]gloomy[ät]hotmail[.]com


Listaa minut!

Listaa minut!



arkisto
heinäkuuta 2004
elokuuta 2004
syyskuuta 2004
lokakuuta 2004
marraskuuta 2004
joulukuuta 2004
tammikuuta 2005
helmikuuta 2005
maaliskuuta 2005
huhtikuuta 2005
toukokuuta 2005
kesäkuuta 2005
heinäkuuta 2005
elokuuta 2005
syyskuuta 2005
lokakuuta 2005
marraskuuta 2005
joulukuuta 2005
tammikuuta 2006
helmikuuta 2006
maaliskuuta 2006
huhtikuuta 2006
toukokuuta 2006
kesäkuuta 2006
heinäkuuta 2006
elokuuta 2006
syyskuuta 2006
lokakuuta 2006
marraskuuta 2006
joulukuuta 2006
tammikuuta 2007
helmikuuta 2007
maaliskuuta 2007
huhtikuuta 2007
toukokuuta 2007
syyskuuta 2007

vielä vanhempaa tavaraa


Get Firefox!
Powered by Blogger

Gloomy Sunday 2007 / Blogger