lauantaina, toukokuuta 12

Digiosaajat hei! Olisi pieni pulma. Tänään kun iskin boksin päälle ja olisin nauhottanut pelin aikana toista kanavaa boksi intti ettei löydä signaalia ja käski tarkistaa kytkennät. Tarkistin ja yritin päivittääkin kaapelin kautta, ei mitään hyötyä. Ei anna nauhottaa ajastuksella eikä suoraa recilläkään. Tuskin siis nauhottaa aiemmin ajastukseen laitetutkaan! Missä vika? Mitä pitäisi tehdä? Noin muuten kuva näkyy ihan loistavasti, vanhoja nauhotuksiakin katselin.... Tulee kiukku jos ei saa nauhotettua illalla csitä ja twin peaksia kun viisut tulee toiselta samaan aikaan!

edit 13.5 klo 18.57 Vika on ilmeisemmin itse johdoissa? Tai jossain ihan muualla? Ei ainekaan kytkennöissä. Jätin kaikki muut laitteet ulkopuolelle ja kytkin vain digiboksin ja telkkari, ei auttanut.

20.42 Huomasinpas tuossa ettei pip-toimintokaan toimi, ei suostu näyttämään muita kanavia pikkuikkunassa kun sen mitä näkyy isona. Jos vaihdan kanavaa vaihtuu myös pip-ikkunan kanava. Pip on siis pikkuruutu isossa ruudussa jolloin voi katsoa kahta kanavaa yhtä aikaa.

sea   18:51   


9 Kommentti(a):

Anonymous Anonyymi...
Useat boxit nauhoittaa vain samaa kanavaa jota katsotaan. Kalliimmilla voi katsoa toista ja nauhoittaa toista. Onkohan sinun boxissa kahta kovalevyä. Voi olla että ei ole. En voi tarkemmin sanoa kun en tiedä boxisi merkkiä ja tyyppiä.
Blogger sea...
Vision vdc 4400, voi tallentaa kahta ja katsoa kolmatta. Lähinnä ihmettelen miksi ei löydä signaalia kun kerta normaalisti katsottaessa kuva näkyy oikein hyvin.
Ainakin Topfieldin nauhoittavassa digiboksissa homma toimii siten, että molempien virittimien pitää saada antennisignaali.

Se ei siis riitä, että seinässä olevasta antennipistokkeesta tulee yksi piuha digiboksiin. Signaali pitää vielä jatkaa ensimmäisestä virittimestä lyhyellä piuhalla toiseen virittimeen.

Toinen vaihtoehto on vetää antennipistokkaesta kaksi johtoa, yksi kumpaankin virittimeen.

Sama periaate todennäköisesti pätee muissakin useamman virittimen bokseissa.

http://tinyurl.com/2he7aa
Blogger sea...
Mulla menee antenni seinästä boksiin ja sitten toinen boksista telkkariin. Ja sit on scart telkkarin ja boksin välillä. Tai siinä on semmonen välikappale kun telkkarissa ei ole kun yksi scart-paikka niin telkkarista lähtee välipalikka joka jakaa scartin kahteen, toinen menee digii toinen dvd:hen tai videoihin, emmä muista enää eikä nää kun on takalevy tv-tasossa. :)

Seinän ja boksin välinen antenni on aikas pitkä, mutta boksin ja telkkarin on ehkä metrin. Kokeilin vaihtaa niidenkin paikkaa, ei mitään eroa.

Ja normaali tv:n katselu tosiaan onnistuu boksin kautta, ei mitään ongelmia. Vain nauhotuksen kohdalla se ulisee signaalista. Vanhojakin nauhotuksia katselin eilen ihan ongelmitta.
Anonymous Anonyymi...
Oisko näistä ohjeista apua:
http://www.digitv.fi/sivu.asp?path=1;2998;3077;7451
Blogger sea...
En vain tajua miten muka kytkennöissä on nyt vikaa kun pari päivää sitten ei ollut. En koskenut mihinkään johtoon sitten asennuksen ja yhtenä yönä laite päättää ettei kytkennät kelpaakkaan? Aiemmin nauhotukset toimi moitteettomasti. Itseasiassa minun kytkennät tehtiin täysin samalla tapaa kun siskoni joka on myös katsonut digiä jo pitkään. Hänellä ei tosin ole nauhottavaa boksia, mutta silti. Ja näkyyhän minullakin televisio boksin kautta ihan normaalisti.
Blogger sea...
Emmä oikein tiedä auttoko tuokaan, mulla kun on vain kaksi antenninjohtoa ja noissa kuvissa on kaikissa kolme.

Mut mun johdot menee siis:
Antenni: seinä-digiboksi ja digiboksi-telkkari.
scartit: telkkari-digiboksi, telkkari-dvd ja video-digiboksi.
Anonymous Anonyymi...
Oisko sitten jossain johdossa löysä liitos ja on jotenkin irronnut.
Voisitko lainata johtoja joltain ja testata.
Tai viet omat johtosi siskolle ja testaatte siellä. Jos siis siskosi on niin lähellä että kannattaa mennä
Blogger sea...
Sisko asuu pääkaupunkiseudulla minä Tampereella, että.... :D
Taidan ostella huomenna uusia antenninjohtoja, muutenkin tartteen yhden lisää ja olisihan se parempi, että tuon pitkän vaihtaa lyhyeen. Ilmeisemmin vika kuitenkin on antenninjohdossa jos jossain johdossa vika on? Epäilen tosin ettei ole kun tuo pip:kin kiukuttelee.teacup photo from kuu_nel

sunday[.]gloomy[ät]hotmail[.]com


Listaa minut!

Listaa minut!arkisto
heinäkuuta 2004
elokuuta 2004
syyskuuta 2004
lokakuuta 2004
marraskuuta 2004
joulukuuta 2004
tammikuuta 2005
helmikuuta 2005
maaliskuuta 2005
huhtikuuta 2005
toukokuuta 2005
kesäkuuta 2005
heinäkuuta 2005
elokuuta 2005
syyskuuta 2005
lokakuuta 2005
marraskuuta 2005
joulukuuta 2005
tammikuuta 2006
helmikuuta 2006
maaliskuuta 2006
huhtikuuta 2006
toukokuuta 2006
kesäkuuta 2006
heinäkuuta 2006
elokuuta 2006
syyskuuta 2006
lokakuuta 2006
marraskuuta 2006
joulukuuta 2006
tammikuuta 2007
helmikuuta 2007
maaliskuuta 2007
huhtikuuta 2007
toukokuuta 2007
syyskuuta 2007

vielä vanhempaa tavaraa


Get Firefox!
Powered by Blogger

Gloomy Sunday 2007 / Blogger