torstaina, toukokuuta 17

Vaikka tuota Al Goren dokkaria on taidettu vähän pilkata "jäätiköt sulaa eikä jääkarhuillakaan ole enää kivaa" hömpäksi niin loppujen lopuksi, minä pidin siitä. Tokihan se oli hieman ehkä tyhmille tehty ja asiat oli oiottu ja selitetty yksinkertaisesti, mutta semmoinen nyt vaan menee tavallisen tallaajan päähän paremmin. Ja kyllä tuossa selitettiin juttuja mitä minä en tiennyt. Ainenkaan se ei ole hyödytöntä moskaa, yksikin joka muuttaa tapojaan tuon jälkeen on voitto.
Itse merkkasin kännykkään joulukuun alkupäiville "iskälle joululahjaksi energiansäästölamppuja". Kinasimme nimittään jonkun aikaa sitten iskän kanssa miksi heillä ei energiansäästölamppuja ole. Ovat kuulma kalliita eivätkä kestä yhtään sen paremmin kun tavalliset. Pitääkin muistaa mainita iskälle, että minulla on asunnossa neljä energiansäästölamppua (lähes kaikki kattovalot siis) enkä ole vaihtanut niitä kertaakaan, pisimpään palanut on vuodelta 2002 tai jotain. Perushehkulamput taas poksuvat jatkuvasti, yksikään ei ole kestänyt edes sitä vuotta mitä taitavat paketissa luvata.
Mistähän muuten saisi yksittäisiä bioroskiksia? Sellaisia jotka sopisivat tuohon jätevaunuun? Tuossa kun on kaksi isoa laatikkoa eikä yksikään biopussi sovi tuollaiseen isoon astiaan ja lemu on kamala jos semmoisen verran säästelisi biojätettä. Suunnitelma olisi, että isoon laatikkoon iskisi sisälle pienemmän jolloin jäisi kolo myös lasitavaralle.

sea   02:46   


6 Kommentti(a):

Blogger Kriisi...
Energiansäästölamput ovat hieno asia, mutta niiden käytön tosiaankin torppaa esimerkiksi talojen ikivanhat tai muuten vain huonosti hoidetut sähkövedot.

Vastuu viherryksestä yritetään sälyttää lähes yksinomaan kuluttajan omantunnon ja kukkaron varaan, vaikka taloyhtiöiltäkin pitäisi voida velvoittaa asioita.

Äidilläni poksuu lamppuja lähes parin-kolmen viikon välein. Talo on 60-luvulta, sähkövedot ilmeisesti aivan lahoamispisteessä. Ei siinä kannata kauheasti energiansäästölamppuihin haaskata.
Blogger sea...
Porukoiden talo on remontoitu -90 luvulla joten olettaisin, että sähköhommat on sillon laitettu kuntoon. Tosin ei talokaan nyt ole kun vissiin 50v vanha. :)

Toisaalta, itse asun -97 rakennetussa talossa ja valitinkin jossain vaiheessa isännöitsijälle kun vaatehuoneen lamppu poksahti lähes systemaattisesti viikossa. Lopulta vaihdoin energiasäästölampun ja loppui poksumiset siihen. Joskus kyselin liesituulettimen valosta kun siinä oli sama vika. Isännöitsijä sanoi, että hehkulapun lanka saattaa kumennettuaan katketa pienestäkin tärähdyksestä (esim. yläkerrassa kopistaan). Energiasäästölampuissa kun ei tuota lankaa ole niin ei poksu. En tosin tiedä millaisen energiasäästölampun liesituulettimeen voi ostaa joten sitä on joutunut vaihtelemaan usein.
Blogger muoriska...
Hmmm. tee itsellesi matokomposti..

lisää löydät blogini kautta.. :)
http://muoriska.vuodatus.net/blog/458919
Blogger sea...
Mä en usko, että toas tykkää jos mä lykkään yksiöni roskakaappiin matokompostin. ;)
Ongelma on vaan se laatikko, pitäs löytää sopivan kokonen. Tiedän et niitä on, en vaan tiedä missä. :)
Anonymous Anonyymi...
Ainakin Stala valmistaa jätevaunuja, joissa on 1-4 erilaista astiaa. On muitakin valmistajia. Ainakin ihan rautakaupoista voi kysellä. Jos rautakaupasta ei saa erillisiä astioita niin sitten kirjettä valmistajalle. Luulisi että sitä kautta sais. Jossakin oli että bioskapussille sopii verkkomainen pidike koska tiiviissä astiassa pussi lahoaa nopeammin.
Muuten, matokomposti on ihan siisti keittiönkaapissa, mutta siihen pitää tulla syötävää tasaisesti. Eikä kalanperkeet käy siihen kun haisevat.
Blogger sea...
Joo luinkin lisää tosta matokompostista. Mutta emmä tiedä tuleeko multa miten paljon just muuta jätettä kun hedelmien kuoria ja ruuan jätteitä... Aika vähän ylipäätään tulee biojätettä.

Vähän ajattelinkin rautakauppaa, ei vaan koskaan ole sinne päinkään asiaa. *plaah*teacup photo from kuu_nel

sunday[.]gloomy[ät]hotmail[.]com


Listaa minut!

Listaa minut!arkisto
heinäkuuta 2004
elokuuta 2004
syyskuuta 2004
lokakuuta 2004
marraskuuta 2004
joulukuuta 2004
tammikuuta 2005
helmikuuta 2005
maaliskuuta 2005
huhtikuuta 2005
toukokuuta 2005
kesäkuuta 2005
heinäkuuta 2005
elokuuta 2005
syyskuuta 2005
lokakuuta 2005
marraskuuta 2005
joulukuuta 2005
tammikuuta 2006
helmikuuta 2006
maaliskuuta 2006
huhtikuuta 2006
toukokuuta 2006
kesäkuuta 2006
heinäkuuta 2006
elokuuta 2006
syyskuuta 2006
lokakuuta 2006
marraskuuta 2006
joulukuuta 2006
tammikuuta 2007
helmikuuta 2007
maaliskuuta 2007
huhtikuuta 2007
toukokuuta 2007
syyskuuta 2007

vielä vanhempaa tavaraa


Get Firefox!
Powered by Blogger

Gloomy Sunday 2007 / Blogger